BACK TO
TOP
Food insider

Νέα μονάδα μεταποίησης και επέκταση της φάρμας εκτροφής βουβαλιών από τη Φάρμα Κερκίνης

Στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων μεταποίησης και στην επέκταση της υφιστάμενης μονάδας εκτροφής βουβαλιών στην περιοχή της Κερκίνης Σερρών, προχωράει η Kerkini Farm.

kerkini1

Γιώργος Λαμπίρης

518
0

Η εταιρεία που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια να αναπτύσσει κοπάδι με τα συγκεκριμένα ζώα, στοχεύει μέσα από την κίνηση αυτή να δημιουργήσει επαρκείς συνθήκες για τη μετάβαση στη δεύτερη γενιά επιχειρηματιών της οικογένειας. «Η επένδυση θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ και μέρος αυτής θα καλυφθεί μέσω της ένταξής μας στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου», αναφέρει η επικεφαλής της επιχείρησης, Ελένη Αβραμίδου. Με αυτόν τον τρόπο η Φάρμα Κερκίνης ποντάρει στην αύξηση της παραγωγής της, προβλέποντας να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια για τα προϊόντα της τόσο εντός της ελληνικής αγοράς - εκτός από τα μικρότερα σημεία πώλησης έχει επεκταθεί και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - όσο και στο εξωτερικό όπου διατηρεί παρουσία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Κύπρος.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Βασίλη Παπαδόπουλο και την Ελένη Αβραμίδου, σε μία περίοδο που το βουβαλίσιο κρέας βρισκόταν εκτός των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Σήμερα το άκουσμα της λέξης «βουβάλι» έχει ταυτιστεί απόλυτα με την περιοχή της Κερκίνης. Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό κρεοπωλείο και το εγχείρημα μετεξελίχθηκε σταδιακά σε αυτό που είναι σήμερα, καθώς γεννήθηκε στους δύο επιχειρηματίες η επιθυμία να δημιουργήσουν ένα προϊόν με τοπικό αποτύπωμα, σε μία περίοδο που ο πληθυσμός των βουβαλιών έβαινε διαρκώς μειούμενος και έτεινε προς εξαφάνιση.

Η επιχείρηση διαχειρίζεται την ιδιόκτητη φάρμα εκτροφής βουβαλιών με 300 ζώα, ενώ διατηρεί και συνεργασία με επιλεγμένους κτηνοτρόφους της Κερκίνης, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της όταν οι ποσότητες που η ίδια παράγει δεν επαρκούν.



Μορταδελάκι από βουβαλίσιο κρέας

H Φάρμα Κερκίνης έχει εντάξει το τελευταίο διάστημα στη γκάμα της νέα προϊόντα όπως το μορταδελάκι από βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης, ένα προϊόν που προσομοιάζει στην κλασική μορταδέλα. Η εταιρεία εξετάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα μπιφτέκι αμιγώς από βουβαλίσιο κιμά. Το βουβαλίσιο κρέας σύμφωνα με την κυρία Αβραμίδου παρουσιάζει διατροφικά χαρακτηριστικά όπως είναι η αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και σίδηρο και τα μειωμένα λιπαρά σε σύγκριση με το μοσχάρι και τα λοιπά ερυθρά κρέατα. Το πιο ευπώλητο προϊόν της γκάμας είναι ο βουβαλίσιος καβουρμάς και αμέσως μετά το λουκάνικo με βουβαλινό και χοιρινό κρέας. Η περιεκτικότητα του λουκάνικου σε κρέας ανέρχεται σε ποσοστό 70%, ενώ σύμφωνα με την κυρία Αβραμίδου η συμβατική μορταδέλα περιέχει 30% κρέας και 70% άμυλο.

Αυτή τη στιγμή η Φάρμα Κερκίνης έχει δημιουργήσει εκτός από την σταθερή γκάμα προϊόντων της με την ετικέτα “Kerkini Farm” και μία σειρά βουβαλίσιων προϊόντων που φέρει την ονομασία “Agro Kerkini”, με την οποία έχει εισέλθει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μεταξύ των οποίων o Kρητικός, ο Γαλαξίας, η The Mart, ενώ με τη σειρά προϊόντων Φάρμα Κερκίνη τοποθετείται και στα ράφια της Lidl.

Η Φάρμα Κερκίνης σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών: 700 χιλιάδες ευρώ

Επένδυση σε νέα μονάδα: 1 εκατομμύριο ευρώ

Εκτρεφόμενα ζώα: 300

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία