BACK TO
TOP
Food insider

Yψηλή ζήτηση για τη σήμανση «Μacedonia the GReat» σε προιόντα αγροδιατροφής

Επιχειρήσεις του τομέα της αγροδιατροφής έχουν επιδείξει, μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το σήμα «Μ Macedonia the GReat» που έχει δημιουργηθεί για προϊόντα και υπηρεσίες από τις τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας, για να αποφεύγεται η σύγχυση των καταναλωτών διεθνώς, σε σχέση με εκείνα από τη Βόρεια Μακεδονία.

ezgif-5-1b24cd7283

174
0

Οι πρώτες απονομές του συλλογικού σχήματος σχεδιάζεται να γίνουν εντός του Φεβρουαρίου και υπάρχει ήδη ζωηρό ενδιαφέρον από την επιχειρηματική κοινότητα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Σίμος Διαμαντίδης.

«Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει πρόθεση να αποκτήσουν το συλλογικό σήμα περίπου 250 επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, από τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και από αυτές οι σχεδόν 100 έχουν καταθέσει ήδη και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οπότε μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η απόδοσή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την προέλευση του ενδιαφέροντος για το συλλογικό σήμα «Μ Macedonia the GReat», ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ διευκρίνισε πως κατά βάση εκφράζεται από επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να το λάβουν τουλάχιστον 500 επιχειρήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή το επόμενο τρίμηνο, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου, ο ΣΕΒΕ θα οργανώσει 15 ειδικές εκδηλώσεις παρουσίασης του σήματος σε περιοχές της Μακεδονίας.

Τα επιμέρους σήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι τα GReat Food (σ.σ. τρόφιμα), GReat Land και GReat Tech (τεχνολογικά προϊόντα),  GReat Wine (κρασιά), Build GReat (δομικά προϊόντα και κατασκευές) και GReat Services (υπηρεσίες όπως ναυτιλιακά, logistics κτλ).

Για τα μεταποιημένα φυσικά προϊόντα βασικό κριτήριο απονομής του σήματος είναι ποσοστό άνω του 50% της μάζας των συστατικών να προέρχεται από κάποια από τις τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας, ενώ για τα λοιπά (βιομηχανικά-βιοτεχνικά) προϊόντα και υπηρεσίες βασικό κριτήριο είναι άνω του 50% του κόστους παραγωγής να γίνεται τοπικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία