BACK TO
TOP
Food insider

Eπενδύσεις ύψους 9 εκατ. τρέχει ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων

Tη δηµιουργία συσκευαστηρίου φέτας, µε σκοπό την ανάπτυξη των διεθνών πωλήσεων του, προγραµµατίζει ο Συνεταιρισµός Καλαβρύτων, ενώ προς αυτή την κατεύθυνηση υποβάλει παράλληλα δύο ευρωπαϊκά προγράµµατα προώθησης των προϊόντων που παράγει. Το ένα θα αφορά τη διάθεση των προϊόντων σε Γαλλία και Γερµανία και το δεύτερο θα αφορά στη Μεγάλη Βρετανία και τη Σαουδική Αραβία.

18-19_64

Γιώργος Λαμπίρης

9
0

Η φέτα που παράγει η οργάνωση είναι ένα από τα προϊόντα που εντάσσονται στο πρόγραµµα προώθησης συνεταιριστικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» για τα ΠΟΠ και ΠΓΕ αγαθά και τελεί υπό την ευθύνη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και συµµετέχουν σηµαντικοί συνεταιρισµοί από όλη την Ελλάδα.

Τα προγράµµατα ενίσχυσης των παραγωγών

Εκτός των άλλων, ο Συνεταιρισµός έχει υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραµµα γενετικής βελτίωσης των ζώων που διατηρούν οι παραγωγοί. Το πρόγραµµα αυτό έχει προϋπολογισµό 2 εκατ. ευρώ και πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε την Αµφιγάλ υπό τη συµβουλευτική που παρέχουν τα Γεωπονικά Πανεπιστήµια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του φορέα, Παύλος Σατολιάς. «Θα σπεύσουµε επί τόπου στις υπάρχουσες µονάδες µε επιδίωξη να αυξήσουµε το παραγόµενο γάλα κατά 15% έως και 20% στο επόµενο διάστηµα».

Επιπλέον, προχωράει στην υλοποίηση Προγράµµατος Αγροτικού Εξηλεκτρισµού, µε στόχο να µειωθεί της οικονοµικής επιβάρυνσης σε ενέργεια, που καλούνται να πληρώσουν για τους στάβλους οι παραγωγοί, χρηµατοδοτώντας το µεγαλύτερο µέρος του κόστους.

Προς βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών τα Καλάβρυτα προβαίνουν στην χρηµατοδότηση εγκατάστασης 100 αρµεκτηρίων σε εκµεταλλεύσεις µε τις οποίες συνεργάζεται, όπου θα χρηµατοδοτείται περίπου το 80% από το Συνεταιρισµό και το Ταµείο Ανάκαµψης.

Στο προσεχές διάστηµα θα υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ για την προσθήκη φωτοβολταϊκών µε το µοντέλο του net metering, µία νέα µονάδα ζωοτροφών, την κατασκευή του νέου συσκευαστηρίου που προαναφέραµε, εκσυγχρονισµό της ζώνης γάλακτος και επενδύσεις σε βιοαέριο, αξιοποιώντας το τυρόγαλο
Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί:


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία