BACK TO
TOP
Food insider

Η ζυθοποιία Septem, εξαγόρασε την ζυθοποιία Έλιξη στη Χαλκίδα

Στην πλήρη εξαγορά της ζυθοποιίας Έλιξη με έδρα τη Χαλκίδα προχώρησαν οι αδελφοί Σοφοκλής και Γιώργος Παναγιώτου, ιδρυτές και ιδιοκτήτες της Ζυθοποιίας Septem, που βρίσκεται στην περιοχή του Αυλωναρίου δήμου Κύμης στην Εύβοια

thumbnail_elixi2

Γιώργος Λαμπίρης

260
0

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Σοφοκλή Παναγιώτου, ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε υπό την νέα της ιδιοκτησία πριν από μία εβδομάδα. «Αποκτήσαμε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα ως Έλιξη Α.Ε. διατηρώντας ωστόσο κοινή ιδιοκτησία με τη Septem. Στο διοικητικό συμβούλιο εκ της προηγούμενης ιδιοκτησίας παραμένει ο Παντελής Αβραμίδης, χωρίς ωστόσο να διατηρεί την ιδιότητα του μετόχου, δεδομένου ότι αποκτήσαμε πλήρως την εταιρεία. Προχωράμε σε κινήσεις βελτίωσης και προσθήκης νέου παραγωγικού εξοπλισμού. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να προβούμε και σε κινήσεις που σχετίζονται με την παραγωγή, διάθεση αλλά και ανάπτυξη επισκέψιμων εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε και το ισχυρό τουριστικό ρεύμα της Χαλκίδας».

«Προς το παρόν από τις μάρκες που είχε στην κατοχή της η Έλιξη παραμένουν η “Delphi”, ενώ θα εξετάσουμε πώς θα κινηθούμε σε σχέση με την ετικέτα “Marea”. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και κάποιες νέες μπύρες χωρίς αλκοόλ, τις οποίες δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε λόγω όγκου παραγωγής μέσω της Septem», επισημαίνει ο κύριος Παναγιώτου.

Νέες μπύρες από το καλοκαίρι στην αγορά

Το πιθανότερο σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού θα παρουσιαστούν οι νέες αυτές μπύρες. Επίσης θα παραχθούν και ορισμένες «ξινές» μπύρες τύπου shower ale, οι οποίες εμφανίζουν τάση ανάπτυξης στην αγορά.

«Στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τις υπάρχουσες μπύρες και όχι να απορροφήσουμε την ζυθοποιία μέσω της Septem. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή έχουμε ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα για να μπορούμε να παράγουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ στον τομέα της εμφιάλωσης θα χρειαστούν αρκετές ακόμα επενδυτικές κινήσεις. Σημειώνεται ότι η Έλιξη είχε περιορίσει σημαντικά την παραγωγή της το τελευταίο διάστημα», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας και ζυθοποιός.

Επιθυμία των νέων μετόχων για την Έλιξη, είναι να διατηρεί παρουσία στο σύνολο της αγοράς (HoReCa, χονδρεμπόριο, σούπερ μάρκετ), αξιοποιώντας ταυτόχρονα και το υφιστάμενο πελατολόγιο της Septem και στον τομέα των εξαγωγών. Υπενθυμίζεται ότι η Septem διατηρεί αυτή τη στιγμή ποσοστό εξαγωγών 25% σε χώρες όπως είναι κατά κύριο λόγο η Κύπρος, η Αμερική, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία