BACK TO
TOP
Food insider

Σημαντικός αρωγός για τη δημιουργία νέων ελαιοκομικών προϊόντων το πρόγραμμα ProbioticOlives

Σημαντικό αρωγό για τη δημιουργία νέων προϊόντων αποτελεί το ερευνητικό πρόγραμμα ProbioticOlives. Τα αποτελέσματα του προγράμματος με τίτλο «Ζύμωση Επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών με χρήση Προβιοτικών ως Καλλιέργεια Εκκίνησης» παρουσιάστηκαν την Κυριακή 27 Απριλίου σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel.

DS108751

19
0

Ο πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Στέρνας, Σταύρος Αδαμόπουλος, στάθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης στη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησης προγραμμάτων όπως το ProbioticOlives για τη δημιουργία νέων προϊόντων, τονίζοντας πως η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνας ήταν μεγίστης σημασίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Κυριακή, 27 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel της όμορφης Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioticOlives με τίτλο ¨Ζύμωση Επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών με χρήση Προβιοτικών ως Καλλιέργεια Εκκίνησης¨.

Η έναρξη σηματοδοτήθηκε με τον κύριο Στέλιο Δρυ, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας foodstandard Α.Ε., συντονιστή φορέα του έργου, να παίρνει τον λόγο καλωσορίζοντας το κοινό. Ο κύριος Δρυς μίλησε για την σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους του εμπλεκόμενους με αυτό.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Στέρνας, κύριος Αδαμόπουλος Σταύρος, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Όπως ανέφερε, η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνας ήταν μεγίστης σημασίας.

Ο κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α., παρουσίασε τα σημαντικά αποτελέσματα του έργου και μίλησε για τα ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου. Έπειτα από μία εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, γράφτηκε ο επίλογος της εκδήλωσης.

Το ProbioticOlives δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για την προώθηση της υγείας των καταναλωτών, την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της αειφορίας στην αγροτική παραγωγή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία