
Πιο συγκεκριμένα, στην πέμπτη θέση της εν λόγω λίστας βρίσκεται η φορμαέλλα Αράχοβας Παρνασσού, στην 6η η μυζήθρα, στην 7η το κεφαλοτύρι, ενώ στη 10η θέση είναι το μανούρι. Ωστόσο, η ελληνική παρουσία δεν σταματάει εκεί, αφού στα 50 κορυφαία κατσικίσια τυριά του Taste Atlas φιγουράρουν ακόμα το μαστέλο στην 11η θέση, το κατίκι Δομοκού στην 13η, η ξυνομυζήθρα Κρήτης στην 14η, το κρασοτύρι στην 25η, ο μπάτζος στην 30η, το κρασοτύρι Κω στην 41η, το σουρωτό στη 48η, το πηχτόγαλο Χανίων στη 49η και η καθούρα στην 50η.
Η σφέλα είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παράγεται παραδοσιακά από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή από ανάμειξη αυτών με προέλευση κατά κύριο λόγο από τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, όπου παράγεται για παραπάνω από έναν αιώνα. Το σώμα είναι γεμάτο με μικρές τρύπες που δημιουργούνται κατά τη ζύμωση.