Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

5684055262_204d4d468c_o

όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαϊας, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της δεύτερης γενιάς της ευδεμίδας της αμπέλου.

Βιομηχανικη-Τοματα

To πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας, σε φυτά τομάτας και πιπεριάς προοριζόμενα για φύτευση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή Τυμπακίου Δήμου Φαιστού, ανακοίνωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

olive-trees_2

Για τους κυριότερους εχθρούς της ελαιοκαλλιέργειας το Περ/κο Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Βόλου σε σχετικό δελτίο, συστήνει στους γεωργούς μέτρα για την ορθή διαχείριση του ελαιώνα, για τον πυρηνοτρήτη και το δάκο της ελιάς.

35229826264_91f3da90dc_o

Τη παρούσα περίοδο οι βαμβακοκαλλιεργητές θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά τις καλλιέργειες τους, έτσι ώστε να παρακολουθούν τυχόν προσβολές από παθογόνους μύκητες και εντομολογικές προσβολές. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΑΟΚ Δράμας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας εξέδωσε τεχνικό δελτίο για την ενημέρωση των παραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία του βαμβακιού.

depositphotos_222991564-stock-photo-closeup-view-apple-tree-apples

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αυξάνουν σημαντικά τη πιθανότητα προσβολής των μηλοειδών από φουζικλάδια, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου.

berikokia-1-500x330

Σύμφωνα με τις γεωργικές προειδοποιήσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη πολλών μυκητολογικών ασθενειών και εχθρών στις καλλιέργειες πυρηνοκάρπων.

14b_3

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις των ακµαίων της διαχειµάζουσας γενιάς της καρπόκαψας στους αχλαδεώνες. Μετά τις συζεύξεις και τις αραιές ωοτοκίες που ολοκληρώθηκαν στα µέσα του µήνα, µέσα στο χρονικό αυτό διάστηµα θα εµφανιστούν και οι πρώτες προνύµφες.

virashivanie-dini-v-teplice-iz-polikarbonata-posadka-i-uhod

Σύμφωνα με τις γεωργικές προειδοποιήσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι κύριοι εχθροί της θερμοκηπιακής καλλιέργειας πεπονιών είναι οι θρίπες, οι τετράνυχοι και το ωϊδιο.

4_-Apple-Powdery-Mildew-on-Cluster-of-Leaves

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απ' το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι συνθήκες που επικρατούν τη τελευταία περίοδο ευνοούν την ανάπτυξη και την εξάπλωση μυκητολογικών ασθενειών.

ampelonas_2_2

Σύμφωνα με τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων, απ' το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών

Corbis-42-26953071

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, η πτήση του εντόμου εμφανίζει μέγιστο το χρονικό διάστημα 12-15 Απριλίου.

apple-blossom-283954_960_720

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης προειδοποιεί τους παραγωγούς για τις κυριότερες μυκητολογικές ασθένειες και για τον κόκκινο τετράνυχο στις καλλιέργειες μηλιάς.

ampoeli

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου ενημερώνει τους καλλιεργητές αμπέλου για τις κυριότερες ασθένειες και εχθρούς της τρέχουσας περιόδου.

θερμ

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Έλεγχου Βόλου προειδοποιεί τους καλλιεργητές για τις μυκητολογικές ασθένειες Ωίδιο και περονόσπορος, που προσβάλλουν τα κηπευτικά στα θερμοκήπια και για την Tuta absoluta στις τομάτες.

Pistachio-Nut-Tree1

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Έλεγχου Βόλου σε σχετικό τεχνικό δελτίο προτείνει προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα στους καλλιεργητές για τα βοτρυοσφαίρια της φυστικιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ