Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

files

Ψεκασμοί κάλυψης συστήνονται σε καλλιέργειες τομάτας, με το που διαπιστωθούν συμπτώματα προσβολής από περονόσπορο, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

depositphotos_87726608-stock-photo-apple-trees-in-summer

Απαραίτητοι ψεκασμοί για μύκητες, καλλιεργητικές τεχνικές για το βακτηριακό κάψιμο και μέθοδοι παρακολούθησης και προστασίας από τους εντομολογικούς εχθρούς της μηλιάς και της αχλαδιάς αναλύονται σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Ampeli-2pato-1

Την επέμβαση με χαλκούχα σκευάσματα στα αμπέλια που επλήγησαν από χαλάζι συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν, καθώς την Κυριακή 02. 06 2019, ισχυρή χαλαζόπτωση συνοδευόμενη από έντονη βροχόπτωση έπληξε τους αμπελώνες στην περιοχή Δαμάσι του Τυρνάβου.

image-20150409-15244-1r08rsu

Ο πληθυσμός του πυρηνοτρήτη θα καθορίσει το χρόνο ψεκασμού, όπως επισημαίνουν σε τεχνικό δελτίο οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας.

4719020153_6f39a9379b

Την ομοιότητα του Κριόκερου με το έντομο Διαβρώτικα, αλλά και τη μειωμένη ζημία που προκαλεί σε σχέση με το τελευταίο επεσήμαναν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Δράμας σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

half-ripe-peaches-will-do-in-a-pinch

Οι ψεκασμοί για την καρπόκαψα στα πυρηνόκαρπα, που καταπολεμά συνδυαστικά και την ανάρσια, πρέπει να πραγματοποιούνται με ωοκτόνα σκευάσματα κατά την έναρξη των εκκολάψεων (μέγιστο συλλήψεων) ή με προνυμφοκτόνα 3-4 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας.

plantnet-rootstock-cherry-dwarf-sir-don

Στα κτήματα στα όποια εντοπίζονται συμπτώματα προσβολής από δροσόφιλα και υπάρχει βεβαρυμμένο ιστορικό, συστήνεται ψεκασμός με εντομοκτόνο από τους γεωπόνους του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δράμας, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

https__s3-ap-northeast-1_amazonaws_com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_7_8_3_5_2885387-2-eng-GB_20161003_Kagome

Ψεκασμούς για τους μύκητες που προκαλούν τον περονόσπορο και το βοτρύτη συστήνουν σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, μόλις διαπιστωθούν συμπτώματα προσβολών.

Cicer_arietinum-800x445

Ψεκασµοί µε τα πρώτα συμπτώματα της σκωρίασης στις καλλιέργειες των ψυχανθών συστήνεται από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

apple-tree-young-apples

Άμεσα μετά την επιβεβαίωση έναρξης της πτήσης της καρπόκαψας της μηλιάς πρέπεινα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί με ωοκτόνα σκευάσματα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα όταν γίνεται χρήση σκευασμάτων που θανατώνουν προνύμφες.

Cherries-1257_0

Μεγάλη προσοχή στις ημέρες που πρέπει να περάσουν από τον ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή πρέπει να δοθεί κατά τους ψεκασμούς με εντομοκτόνα στις κερασιές, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας.

peachSystems-800kp-1

Η παρακολούθηση των πληθυσμών των λεπιδοπτέρων στα πυρηνόκαρπα, καθώς και οι κατάλληλοι ψεκασμοί τους με εντομοκτόνα που είναι απαραίτητοι για αφίδες, κοκκοειδή, αλλά και τη ραγολέτιδα της κερασιάς περιγράφονται σε τεχνικό δελτίο σχετικά με τα πυρηνόκαρπα που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

15406130629_5a86a842f5_o

Άμεση επέμβαση με χαλκούχα σκευάσματα στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς που επλήγησαν από το χαλάζι συστήνεται από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

78987987

Εν οψει της νεας καλλιεργητικης περιοδου που ηδη ξεκινησε και του προγραμματος ελεγχου υπολειμματων γεωργικων φαρμακων ετους 2019, η Δ/νση Αγροτικης Οικονομιας και Κτηνιατρικης υπενθυμίζει στους καλλιεργητες ορισμενες βασικες υποχρεωσεις.

peachSystems-800kp-1__1_

Να επέμβουν το γρηγορότερο δυνατόν οι παραγωγοί στις καλλιέργειες που επλήγησαν από χαλάζι, με χαλκούχα σκευάσματα, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Kiwi_Fruit_Orchard_n

Προληπτικοί ψεκασμοί φυλλώματος, από τα πρώτα φύλλα έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών, για προστασία από το βακτηριακό έλκος στο ακτινίδιο συστήνεται από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν. Όσον αφορά το έντομο βαμβακάδα που προσβάλλει τις καλλιέργειες ακτινιδίου, πρέπει, αν υπάρχει πυκνός πληθυσμός, ο πρώτος ψεκασμός να γίνει αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων ερπουσών προνυμφών που θα παρατηρηθούν την άνοιξη και ο δεύτερος δύο εβδομάδες αργότερα.

Lipman_greenhouse_tomatoes

Ψεκασμοί για τούτα και φυλλορύκτες στις τομάτες θερμοκηπίου συστήνονται από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου. Σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν συστήνουν επίσης ψεκασμούς πλήρους κάλυψης στις τοματιές στο θερμοκήπιο, καθώς λόγω έντονων βροχοπτώσεων αναμένεται είσοδος περονοσπόρου.

peachSystems-800kp-1

Άμεσα πρέπει να ψεκαστούν οι ροδακινιές για μονίλια σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. Στην κερασιά για προστασία από την ασθένεια συστήνονται ψεκασμοί στο στάδιο G, ενώ για προστασία από την ανθράκωση στο στάδιο Ι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ