Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

φδσφ

Να παρακολουθούν εντατικά τις καλλιέργειές τους τις επόμενες ημέρες καλούνται οι καλλιεργητές βαμβακιού στο νομό Δράμας και να μετρούν την παρουσία των πράσινων σκουληκιών, με το όριο ψεκασμού της γενεάς αυτής να είναι 4 μικρά σκουλήκια στα 100 φυτά.

Planting-Almond-Trees

Ψεκασμό με εκλεκτικά και εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της φώμοψης, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της πολυστίγμωσης και επανάληψη του ψεκασμού μετά από βροχή, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

vamvakia

Μικροί είναι οι πληθυσμοί του πράσινου σκουληκιού που παρατηρούνται στη Λάρισα, όπως και του ρόδινου σκουληκιού, χωρίς να παρατηρείται ακόμη παρουσία προνυμφών των εχθρών πάνω από το οικονομικό επίπεδο.

vamvakia

Συνεχή παρακολούθηση των βαμβακοκαλλιεργειών για τον επιτυχή εντοπισμό προσβολών από πράσινο σκουλήκι που υπερβαίνουν το οικονομικό επίπεδο και χρήζουν ψεκασμού, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, στο 2o Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια που εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Soultanina

Εφαρμογή ψεκασμών με χημικά σκευάσματα που παρουσιάζουν και ωοκτόνο δράση από τώρα, ή αργότερα, στις 24-28 Ιουλίου με βιολογικά ή χημικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, για την καταπολέμηση της ευδεμίδας της αμπέλου.

MSMississippiDeltaSunflowerCountyCottonfieldFlowering809JT594

Ξεκίνησε στη όψιμη Δράμα η πτήση της δεύτερης γενιάς του πράσινου σκουληκιού, σύμφωνα με τενικό δελτίο που εκδόθηκε από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας.

CTW_3093_Tomato_Process_Ripened_2

Ψεκασμοί εναντίον των αφίδων πριν προλάβουν να αναπτύξουν μεγάλους πληθυσμούς σε καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

files

Ψεκασμοί κάλυψης συστήνονται σε καλλιέργειες τομάτας, με το που διαπιστωθούν συμπτώματα προσβολής από περονόσπορο, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

depositphotos_87726608-stock-photo-apple-trees-in-summer

Απαραίτητοι ψεκασμοί για μύκητες, καλλιεργητικές τεχνικές για το βακτηριακό κάψιμο και μέθοδοι παρακολούθησης και προστασίας από τους εντομολογικούς εχθρούς της μηλιάς και της αχλαδιάς αναλύονται σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Ampeli-2pato-1

Την επέμβαση με χαλκούχα σκευάσματα στα αμπέλια που επλήγησαν από χαλάζι συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν, καθώς την Κυριακή 02. 06 2019, ισχυρή χαλαζόπτωση συνοδευόμενη από έντονη βροχόπτωση έπληξε τους αμπελώνες στην περιοχή Δαμάσι του Τυρνάβου.

image-20150409-15244-1r08rsu

Ο πληθυσμός του πυρηνοτρήτη θα καθορίσει το χρόνο ψεκασμού, όπως επισημαίνουν σε τεχνικό δελτίο οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας.

4719020153_6f39a9379b

Την ομοιότητα του Κριόκερου με το έντομο Διαβρώτικα, αλλά και τη μειωμένη ζημία που προκαλεί σε σχέση με το τελευταίο επεσήμαναν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Δράμας σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

half-ripe-peaches-will-do-in-a-pinch

Οι ψεκασμοί για την καρπόκαψα στα πυρηνόκαρπα, που καταπολεμά συνδυαστικά και την ανάρσια, πρέπει να πραγματοποιούνται με ωοκτόνα σκευάσματα κατά την έναρξη των εκκολάψεων (μέγιστο συλλήψεων) ή με προνυμφοκτόνα 3-4 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας.

plantnet-rootstock-cherry-dwarf-sir-don

Στα κτήματα στα όποια εντοπίζονται συμπτώματα προσβολής από δροσόφιλα και υπάρχει βεβαρυμμένο ιστορικό, συστήνεται ψεκασμός με εντομοκτόνο από τους γεωπόνους του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δράμας, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

https__s3-ap-northeast-1_amazonaws_com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_7_8_3_5_2885387-2-eng-GB_20161003_Kagome

Ψεκασμούς για τους μύκητες που προκαλούν τον περονόσπορο και το βοτρύτη συστήνουν σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, μόλις διαπιστωθούν συμπτώματα προσβολών.

Cicer_arietinum-800x445

Ψεκασµοί µε τα πρώτα συμπτώματα της σκωρίασης στις καλλιέργειες των ψυχανθών συστήνεται από τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ