BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Μέχρι την ολοκλήρωση της καρπόδεσης, οι ψεκασμοί για μονίλια στην αμυγδαλιά

Η αμυγδαλιά αυτή την περίοδο βρίσκεται στα στάδια εμφάνισης των ανθήρων έως το πλήρες άνοιγμα του άνθους, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση κατά τα στάδια αυτά και μέχρι την ολοκλήρωση της καρπόδεσης, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν προληπτικοί ψεκασμοί εναντίον της μονίλιας, όπως διαπιστώνουν με τεχνικό δελτίο οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Καβάλας.

almond

238
1
Η ασθένεια ενδημεί σε όλους τους νομούς της περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας του Βόλου και ευνοείται από συνθήκες υψηλής υγρασίας λόγω βροχοπτώσεων, και χαμηλών σχετικά θερμοκρασιών.

Τα συμπτώματα της προσβολής (νεκρώσειςξηράνσεις ανθέων, κλαδίσκων, έκκριση κόμμεος στους κλαδίσκους) ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες, μπορεί να εκδηλωθούν και σε μεταγενέστερο στάδιο (καρπίδιο) όπου η αντιμετώπισή της είναι δύσκολη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των ψεκασμών.

Συνεπώς πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα όλα τα προληπτικά μέτρα (ψεκασμοί σε ευνοϊκές συνθήκες για τις μολύνσεις). Ο αριθμός των επαναλήψεων κατά την διάρκεια των ψεκασμών εξαρτάται από το φυτοπροστατευτικό προϊόν και τις μετεωρολογικές συνθήκες (όταν αναμένονται βροχοπτώσεις) που επικρατούν σε κάθε περιοχή. 

Δείτε αναλυτικά τη Γεωργική Προειδοποίηση εδώ
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία