Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Ξεκίνησε η 3η γενιά της ευδεμίδας στα αμπέλια της Αχαΐας

Εφαρμογή ψεκασμών με χημικά σκευάσματα που παρουσιάζουν και ωοκτόνο δράση από τώρα, ή αργότερα, στις 24-28 Ιουλίου με βιολογικά ή χημικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, για την καταπολέμηση της ευδεμίδας της αμπέλου.

Soultanina

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

14
0

Όπως ενημερώνουν οι γεωπόνοι, σε τεχνικό δελτίο που εξέδωσαν, ξεκίνησε στις πεδινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας το 1ο 10-ήμερο του Ιουλίου, η 3η πτήση του εντόμου και οι συλλήψεις στις παγίδες είναι χαμηλές και ακανόνιστες εξαιτίας του ακατάστατου καιρού.

Η απόφαση για τον χρόνο επανάληψης της επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το ύψος της προσβολής, την παραγωγική κατεύθυνση, την ευαισθησία της ποικιλίας, το ιστορικό του αμπελώνα, το εντομοκτόνο και την ημερομηνία του τρύγου.

 

Ακολουθεί το τεχνικό δελτίο:

ΕΥΔΕΜΙΔΑ (πεδινές περιοχές)

Διαπιστώσεις: Ξεκίνησε στις πεδινές περιοχές το 1ο 10-ήμερο του Ιούλη, η γ' πτήση του εντόμου και οι συλλήψεις στις παγίδες είναι χαμηλές και ακανόνιστες εξαιτίας του ακατάστατου καιρού.

Συστάσεις: Οι προνύμφες της 3ης γενιάς της ευδεμίδας προσβάλουν τις ράγες την εποχή που αυτές ωριμάζουν, ενώ ταυτόχρονα αυτές μολύνονται από παθογόνους μύκητες και βακτήρια (βοτρύτης κά) που τις σαπίζουν. Το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας στην παραγωγή, που προκαλείται από τις προνύμφες της 3ης γενιάς του εντόμου, οφείλεται στις δευτερογενείς σήψεις. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στα επιτραπέζια σταφύλια και στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται μεγάλες προσβολές από τη β’ γενεά της ευδεμίδας. Επεμβάσεις, τηρούμενων των ορίων από τον τρύγο, να γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες. Να γίνει καταπολέμηση στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • με την παραλαβή δελτίου με χημικά σκευάσματα που παρουσιάζουν και ωοκτόνο δράση, ή
  • 24-28 Ιουλίου με βιολογικά ή χημικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα Συνιστάται η τακτική διενέργεια ελέγχου της προσβολής.

Η απόφαση για τον χρόνο επανάληψης της επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το ύψος της προσβολής, την παραγωγική κατεύθυνση, την ευαισθησία της ποικιλίας, το ιστορικό του αμπελώνα, το εντομοκτόνο και την ημερομηνία του τρύγου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία