Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Αυξημένες συλλήψεις καρπόκαψας στις μηλιές, συστάσει για επαναληπτικούς ψεκασμούς

Το παρόν δελτίο σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Θεσσαλονίκης αποτελεί ενημέρωση για την πορεία της πτήσης της Καρπόκαψας μηλιάς (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε συνέχεια του δελτίου No 45/10 Αυγούστου 2021.

varieties-of-apple-trees-2130865-hero-418a9dd877d34162af42af577a730c3c

103
0

Από τα δεδομένα των παγίδων στις περιοχές Καστοριάς, της Ράχης Ημαθίας και της Ράχης Πιερίας η πτήση του εντόμου εμφανίζει σημαντική αύξηση των συλλήψεων στις περισσότερες περιοχές, το χρονικό διάστημα 22-25 Αυγούστου.

  • Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς Καστοριάς, της Ράχης Ημαθίας και της Ράχης Πιερίας, υπολογίζεται ότι το χρονικό διάστημα 28-31 Αυγούστου θα υπάρχουν συνεχόμενες ωοτοκίες και αντίστοιχα το χρονικό διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν συνεχόμενες εκκολάψεις των νεαρών προνυμφών.
  • Συνίσταται επαναληπτική επέμβαση σε οπωρώνες με βεβαρημένο ιστορικό προσβολών.
  • Συμβουλευτείτε πότε έγινε η τελευταία επέμβαση, τη δραστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και την χρονική κάλυψη που δίνει αυτή.
  • Οι εγκεκριμένες δραστικές ουσίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων έχουν δοθεί σε προηγούμενο δελτίο (No 23/14 Μαΐου 2021).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία