BACK TO
TOP
Honey Insider

Καθολική ένταξη των μελισσοκόμων στα Βιολογικά εκτιμάει το ΥπΑΑΤ

Την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων βιοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με προτεραιότητα στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία ενώ ειδικότερα, για τη Μελισσοκομία εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθεί το σύνολο της ζήτησης με την ένταξη στο Μέτρο όλων των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων.

Melisokomos

314
1

Αυτό απάντησε εγγράφως το ΥπΑΑΤ σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ε την οποία επισήμαινε τα προβλήματα με την ένταξη των μελισσοκόμων στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και ζητούσε την αύξηση των κονδυλίων για το Πρόγραμμα της βιολογικής Γεωργίας και συγκεκριμένα για την μελισσοκομία, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότεροι μελισσοκόμοι.

Στην έγγραφη απάντηση του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών), δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ και θα αξιοποιήσει το εργαλείο της υπερδέσμευσης, κατανέμοντας πρόσθετους πόρους προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βιοκαλλιεργητές, με προτεραιότητα στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία ενώ ειδικότερα, για τη Μελισσοκομία εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθεί το σύνολο της ζήτησης με την ένταξη στο Μέτρο όλων των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-07-2022 17:17Χρήστος Συργκάνης

Καλησπέρα σας! Μια ερώτηση - απορία στον αξιότιμο κύριο υπουργό μας. Πως είναι ποτε δυνατόν σε ένα ευνομούμενο , ευρωπαϊκό κράτος να συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ανακοινωνεται ένα πρόγραμμα ενίσχυσης βιολογικης γεωργιας με συγκεκριμένα κριτήρια, αρχικά πληρώ όλα τα κριτήρια, και είμαι επιτυχόντας μάλιστα με 100 μορια στα 100 . Αυτά μέχρι 15 Μαΐου 2022. Στην συνέχεια ακολουθει η περίοδος των ενστάσεων ενώ παράλληλα βγαίνει ένα άρθρο το οποίο τροποποιεί και συμπληρώνει τον ορισμό του ενεργού αγρότη. Τέλεια ως εδώ! Εξετάζονται οι ενστάσεις και στις 30/6/2022 διαπιστώνω πως τελικά είμαι αποτυχων επειδή δεν είμαι ενεργός γεωργός!! Και αναρωτιέμαι: α. Εγώ γιατί δεν εχω δικαίωμα ένστασης και πως αλλιώς μπορώ να βρω το δίκιο μου; β. Παρακαλώ ορίστε μου τι ακριβώς ειμαι, αφού δεν είμαι ενεργός γεωργός. Διότι το 2021 όντας άνεργος επι διετίας, διέθεσα ότι είχα και δεν είχα για να αποκτήσω 200 μελισσοσμήνη . Έχοντας τα μελίσσια μου στην βόρεια Εύβοια, κατα την διάρκεια των πυρκαγιών , τα μετέφερα μέρα για να τα γλιτώσω , έχασα όλες τις συλλεκτριες η παραγωγή μου ήταν μηδενική! Το 2021 υπέβαλα δήλωση ΟΣΔΕ. Τον Δεκέμβριο του 2021 έγινε η εγγραφή μου στο ΜΑΑΕ. Τον Δεκέμβριο του 2021 έκανα έναρξη στην εφορία ως αγρότης ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2021 εντάχθηκα στον ΕΦΚΑ ως μη μισθωτός (αγρότης) και από τότε καταβάλω τις εισφορές μου ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Το έτος 2022, έχοντας βγάλει καινούργια παραγωγή, εχω πουλήσει μέλι κόβοντας τιμολόγια , ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Αξιότιμε κύριε υπουργέ, κύριοι σύμβουλοι του υπουργού , κύριοι υπεύθυνοι του υπουργείου, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΟΜΣΕ και οποιουδήποτε άλλου φορέα εμπλέκεται, παρακαλώ αν είναι εφικτό , θέλετε και μπορείτε, αποδείξετε μου ότι ζω στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης και όχι στην Κολομβία των Βαλκανίων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία