Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Honey Insider

Screenshot_1585_2

Έπειτα από παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου και με τη συνεργασία του προέδρου του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκου Χαρουτουνιάν, θετική έκβαση είχε το θέμα της στέγασης του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας.

44_pin_10

Περιορισµένη παραγωγή, µείωση της κατανάλωσης, υψηλά αποθέµατα που δίνουν πάτηµα στο εµπόριο να ασκεί πιέσεις στις τιµές, ενώ την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής έχει πάρει την «ανηφόρα», αφήνουν «πικρή» γεύση στους µελισσοκόµους, για τη φετινή χρονιά. Και σαν να µην έφταναν αυτά, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποί τους, στη νέα ΚΑΠ, της περιόδου 2023 – 27, το ποσό της ενίσχυσής τους, είναι µειωµένο σε ποσοστό 55%, έναντι της προηγούµενης τριετίας.

poso-kairo-zoun-oi-melisses-1_2

Οι μέλισσες ταξινομούν με αυξανόμενο αριθμό από τα αριστερά προς τα δεξιά, αποκαλύπτει για πρώτη φορά νέα μελέτη. Η μελέτη υποστηρίζει την πολυσυζητημένη θεωρία ότι αυτή η κατεύθυνση είναι εγγενής σε όλα τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

ΣΥΣΚΕΨΗ_ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ_ΜΕΛΙ_-17_10_22

Την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών βελτιστοποίησης των ελεγκτικών και λοιπών μηχανισμών για την αποτελεσματική και λειτουργική διαδικασία πιστοποίησης του βιολογικού μελιού, ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου κατά την ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, φορείς και παραγωγούς βιολογικής μελισσοκομίας.

Screenshot_1585

Αλλαγές στο ποσοστό του δειγματοληπτικού ελέγχου για την διαπίστωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δηλωμένων κυψελών/παραφυάδων κατά την επιτόπια επίσκεψη, προβλέπει τροποποιητική εγκύκλιος για τους ελέγχους στο πλαίσιο του Μέτρου 11 για τις βιολογικές καλλιέργειες.

18-19_10

Σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στο μέλι και τις μελισσοτροφές για την αναχαίτιση και αντιμετώπιση περιπτώσεων νοθείας και ελληνοποιήσεων, έθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.) στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου, κατά την διάρκεια συνάντησης για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας.

melissokomia

Τον καθορισμό πρωτοκόλλου που θα ορίζει τους μηχανισμούς λειτουργίας των φορέων πιστοποίησης βιολογικών μελισσοκομικών προϊόντων, έθεσε ως προτεραιότητα ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες, αρμόδιους φορείς και παραγωγούς βιολογικής μελισσοκομίας.

iosif-manikis-andreas-thrasyvoylou-to-elliniko-meli-einai-pio-pykno-kai-pio-aromatiko_3092_XL

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ).

EXRDQyfXkAEdW4d

Από την 1η έως την 20η Οκτωβρίου έχουν περιθώριο οι ενεργοί μελισσοκόμοι να δηλώσουν τις κατεχόμενες κυψέλες τους με σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΑΟΚ, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή μέσω διαχειριστικής εφαρμογής που αναπτύσσει και διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την διαδικασία της υποβολής δηλώσεων προβλέπει η Υπουργική Απόφαση με Αριθμό 140/106513/2021 (ΦΕΚ 1560 Β/17-4-2021).

honey

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή αναγκαίων μέτρων για την προστασία και ανάδειξη του Ελληνικού Μελιού με βάση τη χρήση ερευνητικών δεδομένων, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου κατά την πρώτη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Ομάδας Εργασίας του ΥπΑΑΤ για το μέλι.

honey-analysis

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση Κεδίκογλου με την οποία καθορίζεται το συνολικό ύψος χρηματοδότησης και του ποσού ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 4.1 «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης», στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2022».

melissokomos_meli

Στην σύσταση Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο το ελληνικό μέλι προχώρησε το ΥπΑΑΤ σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 14 Ιουλίου.

Melisokomos

Την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων βιοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με προτεραιότητα στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία ενώ ειδικότερα, για τη Μελισσοκομία εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθεί το σύνολο της ζήτησης με την ένταξη στο Μέτρο όλων των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων.

photo_656901631_beekeeper

Στις προϋποθέσεις προκειμένου ένας παραγωγός να κριθεί δικαιούχος του Μέτρου 11 (Βιολογική Γεωργία) στάθηκε ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Icko-Cerea-private-equity-buyout-France-bees

Η βιολογική µελισσοκοµία είναι ένα σύστηµα εκτροφής των µελισσών το οποίο στοχεύει στην µέγιστη εκµετάλλευση της αυτοφυούς µελισσοκοµικής χλωρίδας, συµβάλει στην διατήρηση του περιβάλλοντος µέσω της επικονίασης, εφαρµόζει πρακτικές που προάγουν την ευζωϊα των εκτρεφόµενων µελισσοσµηνών και οδηγεί στην παραγωγή µελισσοκοµικών προϊόντων υψηλής ποιότητας απαλλαγµένων από χηµικές ουσίες.

foto_typos100522a

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.).

μελισσοκομια

Με απόφαση της προϊσταμένης διεύθυνσης Κωστούλας Νικολάου ,που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καθορίζεται το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης του Προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους στον τομέα της μελισσοκομίας για το έτος 2021 σε 11,09 ευρώ ανά κατεχόμενη επιλέξιμη κυψέλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ