Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Honey Insider

Melisokomos

Την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων βιοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με προτεραιότητα στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία ενώ ειδικότερα, για τη Μελισσοκομία εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθεί το σύνολο της ζήτησης με την ένταξη στο Μέτρο όλων των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων.

photo_656901631_beekeeper

Στις προϋποθέσεις προκειμένου ένας παραγωγός να κριθεί δικαιούχος του Μέτρου 11 (Βιολογική Γεωργία) στάθηκε ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Icko-Cerea-private-equity-buyout-France-bees

Η βιολογική µελισσοκοµία είναι ένα σύστηµα εκτροφής των µελισσών το οποίο στοχεύει στην µέγιστη εκµετάλλευση της αυτοφυούς µελισσοκοµικής χλωρίδας, συµβάλει στην διατήρηση του περιβάλλοντος µέσω της επικονίασης, εφαρµόζει πρακτικές που προάγουν την ευζωϊα των εκτρεφόµενων µελισσοσµηνών και οδηγεί στην παραγωγή µελισσοκοµικών προϊόντων υψηλής ποιότητας απαλλαγµένων από χηµικές ουσίες.

foto_typos100522a

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.).

μελισσοκομια

Με απόφαση της προϊσταμένης διεύθυνσης Κωστούλας Νικολάου ,που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καθορίζεται το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης του Προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους στον τομέα της μελισσοκομίας για το έτος 2021 σε 11,09 ευρώ ανά κατεχόμενη επιλέξιμη κυψέλη.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΑΜΥΡΑΣ

Σε κλίμα πλήρους συναίνεσης και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ευρεία σύσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, στελέχη από τη Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία και εκπρόσωπους μελισσοκομικών συλλόγων, για θέματα πυροπροστασίας εν όψει της θερινής περιόδου.

unnamed-file_2

Με αφορμή την επίκαιρη συζήτηση περί ενισχύσεων στις ζωοτροφές, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) ζητάει την ένταξη και της ζάχαρης των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Screenshot_1042

Το Κέντρο Δήμητρα Καρδίτσας στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος του υπουργείου Δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το μελισσοκομικό έτος 2022, θα υλοποιήσει δωρεάν ταχύρρυθμη τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας.

vasilika-kelia-paragwgi-1

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Μαρτίου Ενημερωτική Εκδήλωση στη Λάρισα, στο πλαίσιο λήξης της πρώτης φάσης του προγράμματος «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία».

1621409244_0_melissokomoi_1006

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός ταχύρρυθμου προγράμματος που απευθύνεται σε επαγγελματίες Μελισσοκόμους της Π.Ε.Πέλλας. Η κατάρτιση των μελισσοκόμων θα ξεκινήσει στις 11-4-2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:30.

Γ_ΠΙΤΤΑΣ-Σ_ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ___Α_ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των μελών της Διεπαγγελματικής Μελιού συγκεντρώθηκαν συνολικά τρεις (3) τόνοι μέλι. Η σημαντική αυτή ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού, παραδόθηκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Οργάνωση για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

poso-kairo-zoun-oi-melisses-1

Η βασική και εφαρμοσμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2018 και 2021 και διεξήχθη από κοινοπραξία (EurBeST) επιστημόνων, μελισσοκόμων, ενώσεων κτηνοτρόφων και εμπειρογνωμόνων μελισσοκομίας από 11 χώρες της ΕΕ, αποδεικνύοντας πως είναι εφικτό (αν και δαπανηρό) ένα πρόγραμμα επιλεκτικής αναπαραγωγής μελισσών με ιδιότητες ανθεκτικότητας στη δράση της Varroa destructor.

beekeepe

Η χρήση ερευνητικών δεδομένων για την τεκμηρίωση της γεωγραφικής προέλευσης του ελληνικού μελιού και η ανάδειξη την ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που απασχόλησαν τη διαδικτυακή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου με επιστημονικούς φορείς.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_ΜΕΛΙ__10-2-22_

Tην ανάγκη να επικρατήσει διεθνώς το ελληνικό σήμα που αποτελεί ασπίδα προστασίας για το ελληνικό μέλι ανέδειξε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την τοποθέτησή του σε ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και εμπλεκόμενους φορείς.

ιολογικη_μελισσοκομια

Για πρώτη φορά η μελισσοκομία αφορά επιλέξιμη δαπάνη, όπως αποτυπώνεται στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Στόχος του Μέτρου 11 «Βιολογική γεωργία» είναι να προσφέρει δημόσια αγαθά που συμβάλλουν στη προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ