Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Honey Insider

KAR_8578

Στα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τη στήριξη της μελισσοκομίας, στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων και στις ζημιές που προκλήθηκαν σε μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας από τις πυρκαγιές του Αυγούστου αναφέρθηκε σε διαδικτυακή του παρέμβαση κατά την διάρκεια του 12ου Συνεδρίου για το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας ο Σπήλιος Λιβανός.

MELI_KAR_2692

Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις μεταξύ των εκθετών που παρευρίσκονται αυτές τις ημέρες στην 5η Γιορτή Μελιού που λαμβάνει χώρα στο Ζάππειο και ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

f8e02c54-meli_2_2

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον καθορισμό του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής, της δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα μελισσοκομικά έτη 2020-2022».

j2hV3x5HiIOM3r38H3a8

Η εταιρεία REGINA-ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες-μελισσοκόμους και λόγω της ανάγκης που έχει περιέλθει η πατρίδα μας εξαιτίας των πυρκαγιών σε μελισσότοπους όλης της χώρας,  θέλει να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασης της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως έχει πράξει στα 63 χρόνια λειτουργίας της.

37_4

Δύο ελληνικής έμπνευσης πολυεθνικές και το παράδειγμα της Ρόδου επιβεβαιώνουν την ισχυρή διείσδυση των προϊόντων της μέλισσας στην κοσμετολογία.

40_8

Η εταιρεία symbeeosis συμπυκνώνει το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του φαρμακοποιού που καθιέρωσε στις διεθνείς αγορές τα καλλυντικά με βάση τα προϊόντα της μέλισσας και τώρα επενδύει στην οργάνωση ομάδων μελισσοκόμων με απώτερο στόχο το βιολειτουργικό τρόφιμο.

45_3

Εγκάρσιες τομές στον τρόπο που παράγουμε, τρώμε αλλά και ζούμε φαίνεται ότι μπορεί να φέρει η ολιστική φιλοσοφία του Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου, γεωπόνου και διδάκτορα μελισσοκομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αρκεί να προσπαθήσουμε να τον ακούσουμε, όπως έκαναν οι συνεταιριστές του μελιού στη Λήμνο, που με την καθοδήγηση του έδωσαν ζωή στο προϊόν τους.

10a_3

Συστηματική και επίπονη η προσπάθεια της οικογένειας Καρίμαλη να διαφυλάξει τη γνησιότητα και την αυθεντικότητα της μελισσοκομικής παραγωγής του νησιού με αιχμή του δόρατος το Αναματόμελο.

panagos01

H Ελλάδα παράγει κατά μέσο όρο 15.000 τόνους μέλι το χρόνο με τη μέση τιμή παραγωγού να διαμορφώνεται κάτω από τα 4 ευρώ το κιλό.

6a

Πιστοποίηση και ταυτότητα στα πρότυπα που ακολουθεί το μέλι Manuka της Νέας Ζηλανδίας καλείται να αναζητήσει το ελληνικό μέλι, προκειμένου να δημιουργηθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για ένα προϊόν με παγκόσμια φήμη

meli_12

Ένας μελισσοκόμος και μια αγρότισσα ένωσαν τις ιδιότητές τους και έβγαλαν το πρώτο μέλι λεβάντας σε μορφή κρέμας στην ελληνική αγορά, ενώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο πέτυχε την παρουσία του σε 20 περίπου καταστήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ