Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Honey Insider

Πιστή εφαρμογή των ποιοτικών και υγειονομικών ελέγχων για την προστασία του ελληνικού μελιού

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ).

iosif-manikis-andreas-thrasyvoylou-to-elliniko-meli-einai-pio-pykno-kai-pio-aromatiko_3092_XL

72
0

Η συζήτηση της αντιπροσωπείας του ΣΕΤΣΕΜ με τον Υφυπουργό επικεντρώθηκε σε θέματα παραγωγής, διακίνησης και ελέγχου του προϊόντος και σε ζητήματα εξαγωγών. Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος ο θεσμός της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού αλλά και η ανάγκη για πιστή εφαρμογή των διατάξεων για ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο.

«Έχουμε κοινό στόχο την προστασία και ανάδειξη του Ελληνικού μελιού», επισήμανε ο ΥφΑΑΤ και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι ηθικό μας χρέος προς τη χώρα αλλά και στον αφανείς ήρωες μελισσοκόμους. Αναφέρθηκε στους διοικητικούς ελέγχους ιχνηλασιμότητας που αποτελούν το βασικό εργαλείο προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτροπή ελληνοποιήσεων και επανέλαβε τη σημασία προώθησης των ευεργετικών ιδιοτήτων ανά ποικιλία μελιού.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κ. Σπύρου Ντουντουνάκη, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιευμάτων, Γάλακτος και λοιπών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης κας. Διονυσίας Μίντζα και του κ. Δημήτρη Καλογρίδη από το Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών.Στη συνάντηση εκ μέρους του Συνδέσμου συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Πίττας και τα μέλη κ.κ. Γιάννης Καρυπίδης και Παντελής Κάβουρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία