BACK TO
TOP
Business

Οι ταχυμεταφορές αντί για ψώνια στο ράφι στο κυνήγι αγοράς 2 τρισ. ευρώ στην ΕΕ

Αποθήκες τροφίμων ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε διάφορα σημεία ευρωπαϊκών πόλεων και υπηρεσίες delivery επεκτείνονται από τις λίστες εστιατορίων και μαγειρείων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή δικά τους «καταστήματα» λιανικής που στήνονται σε αυτές τις σκοτεινές αποθήκες.

kai-pilger-tl92ly152sk-unsplash_1

10
0

Οι παραγγελίες για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ που φτάνουν στην πόρτα του καταναλωτή μέσα σε 30 λεπτά εδραιώθηκαν για τα καλά τους τελευταίους μήνες, αναπτύσσοντας κατά τουλάχιστον 14 δισ. τον τζίρο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του delivery μέσα στο 2021.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους βλέπουν σε μια παλιά αγορά, αυτήν της λιανικής, νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις δεκαετίες στασιμότητας. Και πρόκειται για μια αγορά που αποτιμάται στα 2 τρισ. στην Ευρώπη και στα 1 τρισ. στις ΗΠΑ. Νεοφυείς επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κάνουν πιο απλοϊκές τις πλατφόρμες για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους χρήστες που τις εντάσσουν στην καθημερινότητά τους, βλέποντας την χρηματιστηριακή τους αξία να αυξάνεται κατά μερικά δισ. ευρώ στο τέλος κάθε τριμήνου. Η νέα εποχή αγοράς τροφίμων έχει ήδη εδραιωθεί και το μότο είναι «πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορείς μόνος σου» σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα των Financial Times.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία