Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Business

kai-pilger-tl92ly152sk-unsplash_1

Αποθήκες τροφίμων ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε διάφορα σημεία ευρωπαϊκών πόλεων και υπηρεσίες delivery επεκτείνονται από τις λίστες εστιατορίων και μαγειρείων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή δικά τους «καταστήματα» λιανικής που στήνονται σε αυτές τις σκοτεινές αποθήκες.

ανεμ-620x420

Το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του θαλάσσιου αιολικού πάρκου ισχύος 498,15 MW στα βορειανατολικά της Λήμνου, έδωσε η ΓΣ των μετόχων της RF Energy, της εταιρείας που κατέχει από το 2012 τη μία από τις δύο άδειες παραγωγής που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας για offshore αιολικά πάρκα.

ependiseis_2

Χωρίς ταλαιπωρία, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια θα γίνεται μέσω του gov.gr η έναρξη ατομικής επιχείρησης στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς η γενική γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τη γενική γραμματεία Εμπορίου συνεργάζονται για την απλούστευση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

g_oikep_b11--2

Το τροποποιημένο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός, με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των μεταλλείων Χαλκιδικής, δεσμεύσεις στην χορήγηση αδειών που επισύρουν ρήτρες και αποζημιώσεις από την πλευρά του δημοσίου σε περίπτωση καθυστερήσεων αλλά και αναζήτηση χρηματοδότησης που ενδέχεται να μεταβάλλει το μετοχικό στάτους, περιλαμβάνει η σύμβαση που υποβλήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή.

online_shopping_emporio_diadiktyo

Στα 11 δισ. ευρώ ανήλθε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα το 2020, καταγράφοντας αύξηση 35%, ενώ οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ο τζίρος να ανέλθει σε 15 δισ. ευρώ ετησίως.

businessdaily-tilepikoinonies-5g-kiniti-tilefonia

Μια σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη Ανοικτών Δικτύων Ασύρματης Πρόσβασης (Open RAN) ως τεχνολογία επιλογής για μελλοντικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των καταναλωτών και των εταιρικών πελατών σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσαν χθες οι 4 μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί ευρωπαϊκοί όμιλοι Deutsche Telekom AG, Orange S.A., Telefonica S.A. και Vodafone.

norlan-glass

Σοβαρή επίπτωση στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας έχει επιφέρει η πανδημία με τις εκτιμήσεις για το 2020 να δείχνουν μείωση των πωλήσεων κατά περίπου 40% ενώ οι απώλειες εσόδων (ΕΦΚ, ΦΠΑ, φόροι εισοδήματος) αναμένεται να φτάσουν τα 380 εκατ. ευρώ.

ypoik_13

Με το ποσό των 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και οι νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν δραστηριότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ελάχιστο τζίρο 300 ευρώ.

766798

Στο «ραντάρ» ενδιαφερόμενων για επενδύσεις στον γεωργικό και τον κτηνοτροφικό τομέα, που προοιωνίζονται πως ο κλάδος, εν συνόλω, θα κληθεί να παίξει καίριο ρόλο στην πορεία μετάβασης της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή, έχει μπει εσχάτως η Δυτική Μακεδονία.

Knossos-Tourists-1280x720

Η ανομοιογενής ανάκαμψη του τουρισμού, η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, κλονίζεται εξαιτίας των νέων κρουσμάτων και των απαγορεύσεων, καθώς και της επιβολής καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από ουκ ολίγους προορισμούς.

43_5

Την πρώτη της επένδυση σε νεοφυή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κτηνοτροφίας στην Κίνα, αποφάσισε ο γερµανικός κολοσσός BASF, µε την πολυεθνική να «ρίχνει» περί τα 650 εκατ. δολάρια στην SmartAHC.

idato

Στη θεσμοθέτηση τριών Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ) σε Κεφαλονιά, Οξιά και Χαλκιδική, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις κατασκευής νέων μονάδων προχώρησαν τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

fonterraa

Σπεύδει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά γάλακτος η Fonterra, συμμετέχοντας σε γερμανική start up η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη βήγκαν προϊόντων και κυρίως σε σνακς και συμπληρώματα διατροφής με πρώτες ύλες εναλλακτικά του κρέατος και του γάλακτος προϊόντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία