Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Business

H_MALOSE

Με προτάσεις προς την Κομισιόν ώστε να δρομολογηθούν πιλοτικές δράσεις σε επιλεγμένες περιοχές της ΕΕ με σκοπό να βελτιωθεί η κατάσταση της παραγωγικής ικανότητας των υδάτινων οικοσυστημάτων έρχεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), εντοπίζοντας τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές στην λεγόμενη «Γαλάζια βιοοικονομία», που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υδατοκαλλιέργεια και την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας

mitsotakis_sangkai

"Στόχος μου είναι η Ελλάδα, που τώρα πια αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, να καταστεί μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις και όλες οι δομές να λειτουργούν αρμονικά προκειμένου να υποδέχονται και να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

China-International-Import-Expo-CIIE

Με επιχειρηματική αποστολή, ανάμεσα τους και σημαντικοί εκπρόσωποι του αγροδιατροφικού τομέα μεταβαίνει από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός στην Κίνα προκειμένου να επισκεφθεί τη Σαγκάη όπου διοργανώνεται η διεθνής έκθεση China International Import Expo 2019.

mitilineos1

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στην χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας, χαρακτήρισε την επένδυση της εταιρείας Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου ο πρωθυπουργός.

mitsotaks

Οι νέες επαφές με σημαντικούς επενδυτές και η συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (στις 16.45 ώρα Ελλάδος) ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα που έχει στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

thomascook

Η πλήρης έκταση της ζημίας τόσο για τις επιχειρήσεις με μεγάλη εξάρτηση από την Thomas Cook -ξενοδοχεία με αποκλειστικά συμβόλαια, εργαζομένους σε αυτά, προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών-, όσο και για τα μερίδια που χάνει ο ελληνικός Τουρισμός από το "κενό” των τουριστών που θα διακινούσε ο tour operator έως το τέλος της σεζόν, θα γίνεται όλο και πιο καθαρή όσο περνούν οι ώρες και αποτυπώνονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κατάρρευση του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας και του παλαιότερου στον κόσμο.

motor-oil-motor-oil

Στα 115 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει η συνολική επενδυτική δαπάνη της Motor Oil Ελλάς για το 2019, υπερβαίνοντας την αρχική εκτίμηση των 90 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, επένδυσης συνολικού ύψους 310 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει ο όμιλος στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

vretaniaasales

Οι μεγάλες βρετανικές εταιρείες λιανικής ανακοίνωσαν την χαμηλότερη αύξηση των πωλήσεών τους τον Ιούλιο εδώ και 20 χρόνια, όταν άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία, ενώ υποτονικές ήταν συνολικά οι καταναλωτικές δαπάνες.

Piraeus-Bank_7

Εάν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν αποδειχθεί ένα πρόσκαιρο και συγκυριακό φαινόμενο, αλλά αποτελέσει την απαρχή μιας νέας περιόδου δομικών αλλαγών για την ελληνική οικονομία, τότε μια ενδεχόμενη διευθέτηση των μεγάλων εμπορικών διαφωνιών ΗΠΑ, Κίνας και ΕΕ θα δημιουργήσει μια θετική σύμπραξη μεταξύ παγκόσμιας και ανταγωνιστικής επίδρασης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα των ελληνικών εξαγωγών.

epixeirhmaties

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη το Μάιο, ενισχυμένη από την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην αρχή του έτους, που βοήθησε να αντισταθμιστεί η αυξανόμενη απαισιοδοξία για τις εξαγωγές.

Huawei-HQ

Η Google απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

2-Lohas-2

Στην απαιτητική αγορά των καταναλωτών που αναζητούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και την αειφορία, επιλέγοντας προιόντα µε βάση τις ηθικές αξίες και όχι την τιµή, στρέφονται ολοένα και περισσότερο µεγάλοι όµιλοι της βιοµηχανίας τροφίµων.

1111

Κατά το ντεμπούτο της στις χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη 2 Μαΐου, οι μετοχές της εταιρείας παρασκευής βήγκαν μπιφτεκιών, Beyond Meat Inc, αυξήθηκαν κατά 84%, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την πρόθεση των επενδυτών να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα του βεγκανισμού.

cannabis_2

Άνοιξε ο δρόμος για νέα επένδυση που αφορά σε ενιαία έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Αδραβίδας - Κυλλήνης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ και τον αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στους 60, έπειτα από την απόφαση για χορήγηση πενταετούς άδειας εγκατάστασης στην εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ», που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Δευτέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία