Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Business

Picture_1_6

Η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα θεωρείται συχνά ως πηγή ελπίδας για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που αποτυπώνεται κυρίως στα κλιματικά σχέδια των χωρών, καθώς και στις αντίστοιχες στρατηγικές ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

increase-business-productivity_2

Με απόλυτα θετικό πρόσημο «έκλεισε» το ισοζύγιο επιχειρηματικότητας το πρώτο πεντάμηνο του έτους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), καθώς καταγράφεται αισθητή αύξηση των συστάσεων νέων επιχειρήσεων, έναντι μιας μεγάλης υποχώρησης των διαγραφών

merkel-mitsotakis-berolino

Το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης - Εμβληματικές Επενδύσεις» διοργανώνει ψηφιακά στις 8 Ιουνίου 2021, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

υπουργειο-οικονομικων_2

Σε 285 εκατ. θα ανέλθει συνολικά το ποσό της φορολογικής απαλλαγής για επενδυτικά σχέδια δύο καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου το 2021, ενώ το συνολικό ποσό για την επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης θα ανέλθει σε 520 εκατ.

thumbnail_ΦΩΤΟ_ΔΙΕΥΘ__ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ_ΕΤΑΔ_ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΒΛΑΣΤΟΣ_-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ_ΦΟΡΟΥΜ_ΔΕΛΦΩΝ_2021-2

Στο ρόλο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και στο επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ στη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στη θεματική ενότητα «HOW TO RE-SPARK FOREIGN DIRECT INVESTMENT», που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 12 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.

kai-pilger-tl92ly152sk-unsplash_1

Αποθήκες τροφίμων ανοίγουν η μία μετά την άλλη σε διάφορα σημεία ευρωπαϊκών πόλεων και υπηρεσίες delivery επεκτείνονται από τις λίστες εστιατορίων και μαγειρείων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή δικά τους «καταστήματα» λιανικής που στήνονται σε αυτές τις σκοτεινές αποθήκες.

gettyimages-508333548

Ενίσχυση των πωλήσεων κατά 5% ή 12% με τα τρέχοντα συναλλακτικά επίπεδα, στα 23,1 δισ. δολάρια αποτυπώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Syngenta για το οικονομικό έτος  2020. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων (δείκτης EBITDA) είναι αυξημένα κατά 3% συγκριτικά με το 2019, στα 4 δισ, δολάρια.

motor_oil_parka

Στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για σημαντική διεύρυνση της παρουσίας της σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Motor Oil αποκτά χαρτοφυλάκιο έντεκα εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW.

il-800x445

Χαμηλά βαρομετρικά σκεπάζουν και φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τον κλάδο της ελληνικής ανθοκομίας-φυτοπαραγωγής, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάνει και πάλι ένα από τα κύρια κανάλια διάθεσης της παραγωγής της, τις κατά τόπους ανθοεκθέσεις, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πραγματοποιηθούν, την ίδια ώρα που συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα σε μια πλειάδα κοινωνικών εκδηλώσεων, που είθισται να «καταναλώνουν» μεγάλες ποσότητες λουλουδιών, όπως γάμοι και κηδείες, αλλά και με συνεχιζόμενο το λουκέτο στα δημοφιλή στη χώρα μας μπουζούκια, που αποτελούν βασικό επίσης χώρο διάθεσης της παραγωγής μεμονωμένων κομμένων λουλουδιών.

46_13

Αντιµέτωποι µε µια νέα πραγµατικότητα θα βρεθούν σε ορατό χρόνο οι Έλληνες αγρότες, καθώς οι συνθήκες εντός των οποίων αναπτύσσεται, τουλάχιστον στον αναπτυγµένο κόσµο η αγροτική δραστηριότητα αλλάζει και την ίδια ώρα οι «άµυνες» που εξασφάλιζε η -καλώς ή κακώς νοούµενη- «συλλογικότητα» έχουν πάψει να υπάρχουν.

peiraios_3

Επέλαση επενδυτικών κεφαλαίων παρατηρείται στις εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μαγνητίζει ισχυρά funds, τα οποία ενδυναμώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους αποκτώντας ισχυρά εγχώρια σήματα

ανεμ-620x420

Το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του θαλάσσιου αιολικού πάρκου ισχύος 498,15 MW στα βορειανατολικά της Λήμνου, έδωσε η ΓΣ των μετόχων της RF Energy, της εταιρείας που κατέχει από το 2012 τη μία από τις δύο άδειες παραγωγής που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας για offshore αιολικά πάρκα.

ependiseis_2

Χωρίς ταλαιπωρία, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια θα γίνεται μέσω του gov.gr η έναρξη ατομικής επιχείρησης στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς η γενική γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τη γενική γραμματεία Εμπορίου συνεργάζονται για την απλούστευση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία