BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ο κατήφορος μετοχών συνεχίζεται, ευνοείται το δολάριο

Ο κατήφορος των μετοχών συνεχίζεται, καθώς η προειδοποίηση της Federal Reserve για την ανάγκη πρόσθετης «τόνωσης» στην οικονομία ήρθε να εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της ανάκαμψης. Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ταραχώδης μήνας για τις μετοχές, ευνοώντας τη στροφή στο δολάριο. 

images__36_

6
0

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του (1,2%) από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ από τις αρχές του μήνα έχει ανατιμηθεί περίπου 3,2%. Έχουν έτσι περιοριστεί οι απώλειές του για το 2020 στο 2,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Factset. 

Στον αντίποδα οι διεθνείς μετοχές οδεύουν προς τις πρώτες μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο, με τον παγκόσμιο MSCI να έχει υποχωρήσει 6% από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο S&P 500 ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης της αμερικανικής αγοράς μετά και τη χθεσινή πτώση του κατά 2,37% κινείται σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων και απέχει 10% από το πρόσφατο υψηλό του. 
Τη σκυτάλη των ρευστοποιήσεων έχουν λάβει το πρωί της Πέμπτης οι επενδυτές στα χρηματιστήρια της Ασίας, με τα ταμπλό να δείχνουν βαθύ κόκκινο. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων ο Nikkei 225 στο Τόκιο υποχωρεί 1,1%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες 1,9%. Πτώση σχεδόν 1,6% σημειώνει ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη, ενώ στο -2% είναι ο ινδικός BSE Sensex.’

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία