BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φέρνουν τα lockdowns

Με αρνητικό κλίμα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλές χώρες και η ανικανότητα συναίνεσης στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, έδωσαν σήμα για μαζική οπισθοχώρηση.

xrimatistirio_4

13
0

Στις πρώτες συναλλαγές ο γερμανικός DAX ήδη υποχωρεί σχεδόν 2,30%, ενώ πλησίον του -1,30% κινείται ο ιταλικός FTSE MIB, με τους δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι να καταγράφουν απώλειες περί του 0,50% και 0,90% αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται πλησίον του -0,90%, δεχόμενος πιέσεις από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον τραπεζικό και την ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου να κάνουν βουτιά πέραν του -3%.

Η Ευρώπη συνεχίζει να πλήττεται από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Η Γαλλία την Κυριακή ανέφερε νέο ρεκόρ κρουσμάτων για 4 διαδοχική ημέρα.

Στην Ιταλία τα κρούσματα αυξάνονται κι ενώ έχει προχωρήσει εκ νέου σε αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης, ενώ η Ισπανία πρόκειται να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, έχοντας κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαββατοκύριακο.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή για πολλές χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνάντηση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Υγεία στο Βερολίνο. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία για τον Οκτώβριο, για να διαπιστώσουν αν τα αυξανόμενα κρούσματα έχουν αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη στον εταιρικό κλάδο της χώρας.

Η μετοχή της Siemens είναι πιθανό να βρεθεί στο προσκήνιο, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Carlyle ενδιαφέρεται για την αγορά της μονάδας μηχανικής κίνησης Flender, για περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η SAP δημοσίευσε την Κυριακή τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου, παρουσιάζοντας μείωση 4% στα προσαρμοσμένα συνολικά έσοδα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 12%. Ο γερμανικός κολοσσός λογισμικού υποβάθμισε επίσης την καθοδήγησή του για το 2020, όπως και τις προβλέψεις ότι η κερδοφορία θα επεκταθεί σταθερά μεσοπρόθεσμα, λέγοντας ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, θα πλήξουν τη ζήτηση έως το 2021.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία