BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Αγώνας δρόμου στα χρηματιστήρια ΗΠΑ μετά την πολιτική αναταραχή

Η ιστορία μας δείχνει ότι το μετεκλογικό ράλι στις ΗΠΑ μπορεί να δώσει περαιτέρω κέρδη στους επόμενους τρεις μήνες.

image__1__3

7
0

Χθες ο S&P σημείωσε άνοδο 2,2%, και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση μετά από προεδρικές εκλογές, από το 1932, σύμφωνα με στοιχεία της Sundial Capital Research. Η ανάλυση δείχνει ότι ο μέσος όρος ανόδου του δείκτη για τους επόμενους τρεις μήνες, βρίσκεται στο 4,4%.
"Μια καλή αρχική αντίδραση μετά από τις εκλογές, είναι ένα πολύ καλό σημάδι", ανέφερε σε note του ο πρόεδρος της Sundial, Jason Goepfert, προσθέτοντας πως είναι η πρώτη φορά που ο S&P 500 σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 1,5% μια ημέρα πριν και μία μετά από τις εκλογές.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ακόμη αδιευκρίνιστο. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden είναι πολύ κοντά να νικήσει τον πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να σταματήσει η καταμέτρηση σε σχεδόν δύο πολιτείες.

Η Γερουσία φαίνεται να παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, υποδηλώνοντας ένα περιορισμένο πεδίο για νέα μέτρα πολιτικής, όπως ένα τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, αλλά επίσης και μια μικρότερη πιθανότητα αύξησης φόρων ή περισσότερων κανονισμών –μια έκβαση που κάποιοι επενδυτές βλέπουν θετικά.
Εάν υλοποιηθεί το σενάριο με νίκη Biden και το Κογκρέσο "μοιρασμένο", οι αγορές θα είναι ικανοποιημένες, αναφέρει ο Esty Dwek της Natixis.

"Δεν θα λάβουμε το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης, αλλά ούτε θα πάρουμε τις αυξήσεις φόρων και τις ρυθμισμένες αγορές για τις οποίες πολλοί ανησυχούν", πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι πτυχές του ράλι της Τετάρτης στις ΗΠΑ, δίνουν χρόνο για σκέψη, και για να παρατηρήσουμε μια ταχεία στροφή προς μετοχές αμυντικής τεχνολογίας καθώς και το γεγονός ότι ο S&P 500 Equal Weighted Index, έκλεισε με μικρές μεταβολές.

Ενώ το "πέρασμα" από τις πολύ βραχυπρόθεσμες αποδόσεις στις μακροπρόθεσμες είναι πάντα αμφισβητήσιμο, η ισχυρή θετική συσχέτιση μεταξύ της πορείας του S&P 500 την επόμενη ημέρα των εκλογών και τα επιπλέον κέρδη ή ζημιές στους επόμενους τρεις μήνες, "θα πρέπει να δίνουν κάποια άνεση στους bulls", τόνισε ο Goefert.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία