BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ανοδική αντίδραση για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τραπεζική ώθηση

Σε ρυθμούς Alpha Bank κινείται το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτιμά θετικά το περίγραμμα του σχεδίου της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, «διορθώνοντας» τις αρνητικές υπερβολές της περασμένης Παρασκευής.

sxolio-xrimatistirio-athinon-xa_5

40
0

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,99% στις 875,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.109,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,95% στις 525,41 μονάδες.

Άνοδο 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.098,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,08% στις 521,03 μονάδες.

Ανακάμπτει προς το 1 ευρώ η Alpha Bank

Η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη άνω του 8% επιστρέφει κοντά στα επίπεδα του 1 ευρώ, μετά το -27,21% της Παρασκευής, όταν και έγινε γνωστή η πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 0,8 δισ. ευρώ.

Η αλλαγή της εικόνας της μετοχής συνδέεται σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές με τη διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Β. Ψάλτη, ότι η προτεινόμενη δομή για την αύξηση κεφαλαίου διασφαλίζει τους υφιστάμενους μετόχους.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάρτισης βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί για την 15η Ιουνίου 2021 θα εξετάσει την προσφορά προνομιακής κατανομής στους υφιστάμενους μετόχους και θα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την έγκριση της τιμής προσφοράς, μέσω της διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών, και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

 

Στο... περίμενε η Moody’s

Αν και αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο οίκος Moody's δεν προχώρησε τελικά σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο, γεγονός που σημαίνει είτε ότι ο οίκος αξιολόγησης ενδεχομένως να επανέλθει για τα της Ελλάδας το προσεχές διάστημα, είτε ότι θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την επόμενη αξιολόγησή του που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Νοεμβρίου.

Ο δεύτερος γύρος των "ραντεβού" της Ελλάδας με τους οίκους για το τρέχον έτος ξεκινά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου με τη Fitch και ακολουθούν στις 17 Σεπτεμβρίου η DBRS, στις 22 Οκτωβρίου η S&P, ενώ τη χρονιά κλείνει η Moody’s, στις 19 Νοεμβρίου.

 

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 9,24% στα 0,98 ευρώ, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +4,67% και τη Eurobank στο +3,20%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΕΗ και Πειραιώς, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, η Aegean σημειώνει βουτιά 6,42%, καθώς σήμερα 24/5  διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ και με προσαρμοσμένη τιμή στα 5,23 ευρώ. Ήπια πτωτικά κινούνται επίσης οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Titan και Σαράντης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία