BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Η ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου δίνει σήμα ανάκαμψης στις αγορές

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη επανέναρξη της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη βοήθησαν στην αλλαγή του κλίματος και στη χαλάρωση των φόβων για ύφεση, ενώ το δολάριο βυθίστηκε κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων.

gettyimages-184934729

39
0

To δολάριο σημείωσε μικρή μεταβολή έναντι των μεγάλων αντιπάλων του, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων εν μέσω υποχώρησης των προσδοκιών ότι η Fed θα καταφύγει σε άνοδο 100 μονάδων βάσης στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. 

Οι ασιατικές μετοχές συνέχισαν το παγκόσμιο ράλι σήμερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500, σήμερα το πρωί στις ασιατικές συναλλαγές, ενισχύθηκαν κατά 0,3%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,4%. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σκέψεις για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, διπλάσια από την άνοδο που είχαν κάνει πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά, αυτό βοήθησε το ευρώ. 

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας εκδίδει επίσης μια απόφαση επί της νομισματικής πολιτικής της την Πέμπτη, αλλά δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην εξαιρετικά εύκολη στάση της. 

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αυτόν τον μήνα δήλωσε ότι η ισχύς του δολαρίου, σε συνδυασμό με τις τιμές που έρχονται για τα διυλισμένα καύσιμα, είναι ικανά να επιβαρύνουν τη ζήτηση πετρελαίου στις αναδυόμενες αγορές. Όταν η τιμή του αργού Brent κορυφώθηκε στις αρχές Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 59% σε όρους δολαρίου. Αλλά αυξήθηκαν κατά 66,66% όσον αφορά το γιουάν της Κίνας και το 85% μετρήθηκε σε γιεν Ιαπωνίας. 

Οι μετοχές συνέχισαν το ράλι την Τετάρτη εν μέσω υποχώρησης του δολαρίου και εικασιών ότι η χειρότερη από τη φετινή καταστροφή των μετοχών μπορεί να έχει τελειώσει. Η Citi λέει ότι το Selloff των μετοχών των ΗΠΑ και το ράλι του δολαρίου δεν έχουν τελειώσει ακόμη.  Ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει περίπου 1% αυτή την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας τη μείωση της ζήτησης για το δολάριο και την καλύτερη διάθεση στις αγορές. 

Τα ομόλογα εμφάνισαν μια πτώση που ανέβασε την απόδοση του 10ετούς πάνω από το 3%. Το ευρώ κυμάνθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου λόγω της πιθανότητας μεγαλύτερης από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία