Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

wangshouwen

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας Ουάνγκ Σουγουέν προειδοποίησε την Δευτέρα 24 Ιουνίου ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από ορισμένες χώρες εγείρουν απειλή για την παγκόσμια οικονομία και πρόσθεσε πως η Κίνα ελπίζει ότι θα υπάρξει πρόοδος και θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

vouli_9

Κατέβασε ταχύτητα η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αναπτύχθηκε με ρυθμούς 1,3% ύστερα από ρυθμούς 1,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Η καταναλωτική δαπάνη βρέθηκε υπί πέση, ενώ ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν. Ταχύτερη η αύξηση των εισαγωγών από εκείνη των εξαγωγών.

petrelaio_0

Όσο ενισχύονται οι προειδοποιήσεις περί πιθανής ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, τόσο υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, παρά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας πως ο ΟΠΕΚ θα αναλάβει δράση ώστε να μην υπάρξει υπερπροσφορά πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

wall-street-women-fearless-girl-statue-1513119941

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street σχημάτισαν ουρά προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σε επενδυτές για την κλιμακούμενη ύφεση και τα ρίσκα που συνεπάγονται την ένταση της εμπορικής σύγκρουσης ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

1Trakter-xwris-odigo

Όταν είχε προσπαθήσει να αποτυπώσει διάφορα πιθανά σενάρια για την εικόνα της ευρωπαϊκής γεωργίας µετά το 2050 βάσει των τεχνολογικών εξελίξεων και της διεθνούς πολιτικής σκηνής η Οµάδα Επιστηµονικών Προβλέψεων (STOA) της Κοµισιόν, ένα από αυτά ήταν η «Οικονοµική βελτιστοποίηση».

1_Kennedy

Πάνω σε έναν κυλιόµενο διάδροµο πατάνε οι αγρότες οι οποίοι παρά τις συνεχείς τους προσπάθειές για βελτίωση της παραγωγικότητας, η όποια βελτίωση της οικονοµικής τους θέσης ξεφτίζει µε το χρόνο. Η ουσία είναι δηλαδή ότι το πραγµατικό γεωργικό εισόδηµα δεν αυξάνεται παράλληλα µε τη γεωργική παραγωγικότητα και τις τεχνολογικές επενδύσεις, καθώς µέσω της αύξησης της προσφοράς, οι τιµές υποχωρούν και τα όποια οφέλη συνήθως τα καρπώνονται εκείνοι που εφαρµόζουν πρώτοι τις νέες µεθόδους, µειώνουν τα κόστη και επανεπενδύουν µένοντας πάντα ένα βήµα µπροστά.

komision-7

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε χθες από τη Ρώμη, μέσω επιστολής, να εξηγήσει τους λόγους που έχει επιδεινωθεί η δημοσιονομική της κατάσταση, μια κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για την εκκίνηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος εις βάρος της Ιταλίας και κατ’ επέκταση για μια εκ νέου σύγκρουση με τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.

megaro-maksimou

Το «μορατόριουμ» των ευρωεκλογών και, όπως όλα δείχνουν, την κυβέρνηση περιμένει μια δυσάρεστη αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, που ανησυχούν πλέον σοβαρά για τη μεταμνημονιακή πειθαρχία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

2618286

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να άρει προσωρινά έως τις 19 Αυγούστου τον περιορισμό επί της κινεζικής Huawei στην προμήθεια αμερικανικών εξαρτημάτων συνέβαλε χθες στην άνοδο των δεικτών στα διεθνή χρηματιστήρια.

ipa-kina-simaies__2_

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί πως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος αποτελεί «εχθρό της ανάπτυξης» και, όπως φαίνεται, η διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πλήττει όχι μόνον τις ίδιες αλλά και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

diloseis-osde

Άνοιξε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία.Οι περισσότεροι από τους 4 εκατομμύρια οφειλέτες έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης έως τις 28 Ιουνίου στο Taxisnet.

handelsblatt-foboi-gia-nea-trapeziki-krisi-se-ellada---italia_2_w_l

Μια νέα οικονομική κρίση ενδέχεται να ξεσπάσει στην Ευρωζώνη, καθώς η ιταλική τραπεζική κρίση μπορεί να «μεταδοθεί» στις υπόλοιπες χώρες, δήλωσε στο BBC ο Λαρς Φελντ, ένας εκ των πέντε Γερμανών «σοφών». Προειδοποίησε επίσης πως η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, θα μπορούσε να πληγεί σοβαρά από τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα.

japan_2

Η ιαπωνική οικονομία εξέπληξε θετικά τους οικονομολόγους στο α' τρίμηνο του 2019, καθώς αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% ξεπερνώντας τις παγκόσμιες αβεβαιότητες συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία