Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

trakter_blue_sky

Τελευταίες στην κατάταξη χρηματοδότησης βρίσκονται οι ελληνικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Κομισιόν σχετικά με την οικονομική κατάσταση της γεωργίας.

fedd

Κλιμακώνει την επίθεση του στην Federal Reserve ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι «η μεγαλύτερη απειλή για μένα», όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

eurogroup_tsakalotos

Μια απόσταση 200-300 εκατ. ευρώ, συν κάτι παραπάνω για «μαξιλάρι ασφαλείας» σε όρους δημοσιονομικούς καθώς και μια πολιτική απόφαση, φαίνεται να χωρίζουν την κυβέρνηση από την υλοποίηση του σχεδίου μη εφαρμογής των προνομοθετημένων περικοπών στις συντάξεις, σε συνδυασμό με την εφαρμογή επεκτατικών μέτρων 765 εκατ. ευρώ.

tsakalotos-1

Στις Βρυξέλλες οδεύει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου από το ΥΠΟΙΚ το σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2019, καθώς λήγει η σχετική προθεσμία που ορίζεται από το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», δηλαδή από τον τρόπο δημοσιονομικής εποπτείας που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

market

Μπορεί η UBS να συνέστησε ψυχραιμία και να τόνισε πως η bull market των μετοχών δεν έχει ακόμη τελειώσει, διατηρώντας overweight θέσεις στις μετοχές, η Capital Economics όμως διαφωνεί κάθετα και προβλέπει ισχυρή πτώση των διεθνών αγορών ως το τέλος του 2019 κάτι που όπως επισημαίνει, θα αναγκάσει την Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

petroleum

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο αυτό το έτος και το επόμενο εν μέσω των οικονομικών κινδύνων που δημιουργούν οι εμπορικές εντάσεις και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

italy_economy

Κατεβάζει τους τόνους ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος η Ιταλία να απολέσει την πρόσβασή της στις αγορές δανεισμού ή να υποβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης σε επίπεδο κατώτερο αυτού που θεωρείται επένδυση, διότι η ιταλική οικονομία παραμένει ισχυρή.

apeiraiws_exelixi

Για 9η συνεχόμενη φορά, υλοποιείται στην «Εξέλιξη», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-Commerce Project Manager, το μοναδικό ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για τον αναπτυσσόμενο κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

bali_imf_forum_2

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην θέση του ότι δεν υπάρχει το παραμικρό δημοσιονομικό περιθώριο για παροχές στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Και τούτο γιατί υπολογίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πιάσουν οριακά τον στόχο που έχει τεθεί.

christine_lagarde_imf

Αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων που απειλούν την ανάπτυξη ζήτησε από το βήμα ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιείται στο Μπαλί η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

DNT_2

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τις νεότερες εκθέσεις του δεν αμφισβητεί τις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη βασικών μακροοικονομικών μεγεθών, όπως μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

peiraiws_3_2

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

regl

Η Ιταλία αναπτύσσει την οικονομία της κατά τρόπο προβληματικό όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία