Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

peiraiws-tabela

Στην έκθεση HORECA που πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 11 Φεβρουαρίου στο Metropolitan EXPO συμμετέχει με ειδικό περίπτερο η Τράπεζα Πειραιώς. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τράπεζας, εξειδικευμένα στελέχη της θα παρουσιάζουν και θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες για τη μεγάλη γκάμα των υπηρεσιών και προϊόντων της που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες λύσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού και της Εστίασης.

Greek-bondsnew

Η ενίσχυση των ανησυχιών γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, μετά τις χθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν, η οποία και οδήγησε σε ισχυρό ράλι στα περισσότερα ομόλογα της ευρωζώνης, συνεχίζει και σήμερα να οδηγεί τους επενδυτές σε risk-off διάθεση, με τα ελληνικά ομόλογα ωστόσο να τοποθετούνται στους μεγαλύτερους χαμένους της ημέρας.

bloomberg_office

Οι επενδυτές που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων με έκπτωση μαζεύονται στην Αθήνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει αξία στα χαλάσματα που άφησε μια από τις βαθύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

peiraiws_6

Αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 12%, σε €2,2δισ., παρουσίασε για το 2018 η Πειραιώς Factoring, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς. Την ίδια χρονιά οι χρηματοδοτήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 18%, ενώ επετεύχθη παράλληλα υψηλή κερδοφορία και περαιτέρω μείωση του ήδη χαμηλού δείκτη NPL, σε 3%.

ektbank

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε νέα δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests), η οποία επρόκειτο να ελέγξει τον κίνδυνο ρευστότητας των τραπεζών υπό την εποπτεία της, καθώς και το πόσες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους προτού χρεοκοπήσουν, σε περίπτωση νέας κρίσης, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την Τετάρτη.

sterlin

Απομένουν λιγότερο από οκτώ εβδομάδες προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου όπως προβλέπει το Άρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισαβόνας κι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τους όρους αυτής της αποχώρησης, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για ένα Βrexit χωρίς συμφωνία και χωρίς μεταβατική περίοδο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις.

petroleum_4

Τα κέρδη από το πετρέλαιο έφθασαν κοντά σε ένα υψηλό διμήνου, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη της παραγωγής των ΗΠΑ επιβραδύνεται σε μια εποχή που οι περικοπές του ΟΠΕΚ και οι αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα έχουν ήδη μειώσει τις ανησυχίες τους για την υπερπροσφορά ποσοτήτων.

Piraeus-Bank-EMEAgr-640x428_2

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση την κτηνοτροφία της χώρας, τόσο χρηματοδοτικά όσο και με πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων της.

peiraiws_6

Η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε το ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών (Onshore Account Bank Greece) στο κοινοπρακτικό σχήμα χρηματοδότησης για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου - TAP. H χρηματοδότηση του TAP - ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά έργα της Ευρώπης - ανήλθε στο συνολικό ποσό των €3,9 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε για ευρωπαϊκό έργο υποδομής εντός του 2018. Στη χρηματοδότηση συμμετείχε ομάδα 17 εμπορικών τραπεζών, παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB). Μέρος της χρηματοδότησης καλύπτεται από τους Οργανισμούς Εξαγωγικών Πιστώσεων (Bpifrance, Euler Hermes και SACE).

eurobank

Ο Όμιλος Cerved Group S.p.A. (MTA: CERV) – που κατέχει ηγετική θέση στην Ιταλία στους τομείς ανάλυσης πιστωτικού κινδύνου και διαχείρισης απαιτήσεων – μέσω της θυγατρικής του Cerved Credit Management Group S.r.l. (“Cerved”) – υπέγραψε σήμερα με τη Eurobank Ergasias S.A. (“Eurobank”) δεσμευτική συμφωνία για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης για την παροχή υπηρεσιών για ακίνητα.

germanmme

"Οι επενδυτές δίνουν φρέσκο χρήμα στην Αθήνα" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung η οποία επισημαίνει ότι το "ελληνικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκει αρκετούς ενδιαφερόμενους για ένα ομόλογο δισεκατομμυρίων". Η SZ σημειώνει: "Οι οικονομικές αγορές δείχνουν και πάλι λίγη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της Ελλάδας. Βρέθηκαν αρκετοί επενδυτές που ήθελαν το ομόλογο που εξέδωσε το ευρωπαϊκό αυτό κράτος με τα τόσα οικονομικά προβλήματα… ωστόσο αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί επιστροφή στην κανονικότητα. Η Ελλάδα εξαρτάται ακόμα από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM".

Piraeus-Bank-EMEAgr-640x428_2

H Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019 στην 11η Zootechnia, τη διεθνή έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους του κλάδου της Κτηνοτροφίας και η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς, παρουσία θα έχει και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, που σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών.

brexit123

Το Brexit κοστίζει ήδη στα δημόσια οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου, 17 δισ. στερλίνες ετησίως, σύμφωνα με μια λεπτομερή μελέτη που ανακοινώθηκε πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες αυτής της εβδομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία