Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

IMG_20211020_144006

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών, εκτιμά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο Olympia Forum την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, υποστήριξε πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο πληθωρισμό.

Υπουργειο-Οικονομικων-φωτ_-ΑΠΕ-696x392__1_

Με τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει δικαιολογημένα στην καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχει σχεδόν λησμονηθεί ότι τρέχει ακόμη ένα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ενάντια στις συνέπειες του κορονοϊού ύψους 4 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου.

oga_18

Καταβολές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 3 εκατ. δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την περίοδο 23-27 Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο ξεκινά -από την Τετάρτη 25 Αυγούστου- η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου.

aade__1_

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, μετά την τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης για την υπαγωγή επιχειρήσεων στη ρύθμιση των παγίων δαπανών, 800 επιχειρήσεις, οι αιτήσεις των οποίων είχαν απορριφθεί αρχικά, έχουν πλέον δικαίωμα ένταξης σε αυτό το καθεστώς.

68dc06bba9a33fd69121ee4795029bb8_XL

«Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τεράστια βάρη», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης

Υπουργειο-Οικονομικων-φωτ_-ΑΠΕ-696x392_4

Παρατείνεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε στις 27 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου (του Ιουλίου και του Αυγούστου) θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

ktimatologio_3

Επιτάχυνση κτηματογράφησης κατά δυο χρόνια, ψηφιοποίηση διαδικασιών κι υπηρεσιών, ενίσχυση ασφάλειας των συναλλαγών, είναι ορισμένες από τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», που υπερψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

shutterstock_1162588909-800x450

Έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιουνίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

SERVICE-EPISKEUES-EPIDORThOSEIS-SUNTERESE-KOUPhOMATON-ALOUMINIOU-PVC-ThESSALONIKE

Πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες επιδοτούνται με το νέο «Εξοικονομώ» που, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα «τρέξει» από το φθινόπωρο.

epistreptea-prokatavoli

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει εξαντληθεί το πιστωτικό "κουπόνι" για την πληρωμή φόρων και εισφορών. Το ποσό αυτό θα ακυρώνεται αυτόματα μετά την πάροδο της προθεσμίας και το χορηγηθέν ύψος ενίσχυσης θα προσαρμόζεται αναλόγως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία