Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

images__26_

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Γερμανία προκάλεσε εκ νέου την ανησυχία των επενδυτών, με αποτέλεσμα να καταγραφούν ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να κινούνται πτωτικά.

showthumb__3_

Σε καθρέφτη της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού εξελίσσεται μοιραία ο ΕΦΚΑ, καθώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε και συνεχίζει να διαμορφώνει στην οικονομία η πανδημία του Covid-19 αντικατοπτρίζονται στα έσοδα και στις οικονομικές ισορροπίες του ασφαλιστικού γίγαντα.

21535445

«Γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός της πολιτικής μείωσης φόρων.

koronoios-tameiaki-mixani-dimosioi-ypalliloi-eforia-doy-doi-03-03-2020

Αναπόφευκτες αλλαγές στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων για θέματα προσωπικού επέφερε η πανδημία COVID-19, με το 28% αυτών να δηλώνουν πως μέσα στο 2020 θα προχωρήσουν ή ήδη έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού τους.

ypourgeio-oikonomikon-ktirio-simaia

Tα σχετικά καλά νέα για τα  έσοδα, που αποτυπώθηκαν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Μαρτίου και του Απριλίου, όταν αυτά μειώθηκαν κατά 7% και 17,2% αντίστοιχα, έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, δεν συνεχίστηκαν και τον Μάιο.

eu-flag-european-high-commission-800x434

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν, στο χθεσινό Eurogroup, την παροχή περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους αξίας 748 εκατ. ευρώ (κυρίως από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που αγοράστηκαν από το Ευρωσύστημα στο πλαίσιο του προγράμματος SMP και της ANFA).

ependyseis

Πρώιμη αισιοδοξία επικρατεί στο περιβάλλον των διεθνών επενδυτών σε ό,τι αφορά τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, μετά το βίαιο στοπ που έθεσε το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη διαδικασία ομαλοποίησης του κλάδου.

ekt-europaiki-kentriki-trapeza

Με υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Μόλις χθες η ΕΚΤ προχώρησε σε νέα αναθεώρηση για την ύφεση στην Ευρωζώνη. Από 5% με 12% που εκτιμούσε το Μάιο εκτιμά πλέον ότι θα κυμανθεί μεταξύ 8,7% και 12,6%.

merkel_apnews_2

Σε δέσμη μέτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας συμφώνησε πριν από λίγες ώρες ο κυβερνητικός συνασπισμός, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πακέτο που έχει διατεθεί ποτέ στη Γερμανία.

download__50_

Η αμερικανική οικονομία θα χρειασθεί σχεδόν μία δεκαετία μέχρι να καταφέρει να επουλώσει όλες τις «πληγές» που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, όπως προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου(CBO).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία