Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

weidman

«Η διαδικασία εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής (σ.σ. δηλαδή η απόσυρση της ποσοτικής χαλάρωσης και αύξηση επιτοκίων) έχει αναβληθεί, δεν έχει ακυρωθεί», υποστήριξε με έμφαση στην διάρκεια τοποθέτησής του σε συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Βάιντμαν επικεφαλής της Bundesbank στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον.

logariasmoi

Νέου τύπου «κυνήγι» οφειλετών ξεκινάει το 2019 από την εφορία. Με απόφαση Πιτσιλή ιδρύεται και θα λειτουργήσει τον Νοέμβριο, το πρώτο μεγάλο Εισπρακτικό Κέντρο Οφειλών, που θα αναλάβει το έργο της είσπραξης πανελλαδικά, για όλους όσους χρωστούν σε ΔΟΥ της Αττικής.

efka_21

Τρία θα είναι τα βασικά πεδία επί των οποίων θα πρέπει να επιλέξουν οι οφειλέτες οι οποίοι θα θελήσουν να ενταχθούν στη σχεδιαζόμενη -για τον τρέχοντα μήνα- από την κυβέρνηση ρύθμιση των 120 δόσεων των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

german-1

Tο τέλος της αλματώδους ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας προβλέπουν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο ύφεσης. Κύριος λόγος οι αστάθμητοι πολιτικοί παράγοντες παγκοσμίως.

trump_6

Οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα [σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας] έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση - εκτείνεται από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά - στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.

eurogroup_4

«Υπάρχουν δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν από όλους όσους βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι. Για το 2019, όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της. Πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε αυτές τις δεσμεύσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μιλώντας στο Open TV και στο Εθνος. Πρόσθεσε «δεν βλέπω γιατί να αλλάξει αυτό στο κοντινό μέλλον».

JAPAN

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τρεις από τις εννέα περιφέρειες της χώρας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό υποβαθμίσεων τα τελευταία έξι χρόνια, υποδηλώνοντας ότι το πλήγμα στις εξαγωγές και στην εργοστασιακή παραγωγή από την επιβράδυνση της ζήτησης στο εξωτερικό, διευρύνεται.

lemer_2

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire δήλωσε την Παρασκευή 5 Απριλίου πως το μέλλον της ευρωζώνης είναι σε κίνδυνο εάν οι 19 χώρες του ευρώ δεν συμφωνήσουν γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της σύγκλισης των οικονομιών τους.

eurogroup_3

Η πολιτική επικύρωση της «δόσης» των 970 εκατ. ευρώ είναι το 1ο θέμα της ατζέντας του άτυπου Eurogroup την Παρασκευή 5 Απριλίου στη Ρουμανία. Η συζήτηση θα στραφεί κυρίως στα μεγάλα ανοικτά θέματα της ΕΕ υπό τη σκιά των εξελίξεων για το Brexit.

tsakalotos_9

Η θετική εισήγηση της Κομισιόν που ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει και τα "ψιλά γράμματα" των νέων δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η Αθήνα και θα κριθούν κατά την τρίτη αξιολόγηση που είναι ήδη σε εξέλιξη (η έκθεση των θεσμών έχει προαναγγελθεί για τις 5 Ιουνίου).

chrstinelagarde

Η παγκόσμια οικονομία έχει χάσει ένα μέρος της ορμής της αλλά θα αποφύγει την ύφεση, καθώς η Federal Reserve υιοθετεί πιο "υπομονετική στάση" και η Κίνα δρομολογεί μέτρα τόνωσης της οικονομίας της, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

ewg

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς συνεχίζονται, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση του -άκαρπου- χθεσινοβραδινού EWG για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τον νόμο Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατεγράφη κάποια πρόοδος, η οποία όμως δεν κρίθηκε επαρκής.

thesm

Έντονες επιφυλάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκή πηγή, διατηρούν οι θεσμοί για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση χρεών των 120 δόσεων για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας το θέμα ως ένα πιθανό νέο σημείο εμπλοκής, μετά την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη.

comision_2

Η πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού Ευρω-Ταμείου, έρχεται με ολοκληρωμένη μελέτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Στρατηγικής Πολιτικής, (οργανισμός της Κομισιόν) στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και έχει στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του εμπορίου, που χάνουν ταχύτατα έδαφος τα τελευταία χρόνια απέναντι στην «επίθεση» της Κίνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία