Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

London-2

Στις ευρωαγορές περνά η σκυτάλη των απωλειών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ραγδαία επιδείνωση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Παράλληλα, απογοητεύουν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον σύνθετο PMI να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

jp_morgan_foto

Αισιόδοξη για την πορεία των μετοχικών αγορών το 2019 εμφανίζεται η JP Morgan σε ανάλυσή της. Στη σκιά των πρόσφατων πιέσεων στις αγορές, υποστηρίζει ότι κινούνται ως η επέκταση της οικονομίας να κατεβάζει βίαια ταχύτητα και ο κύκλος της FED να ολοκληρώνεται, κάτι που δεν αποτελεί εκτίμηση των οικονομολόγων της.

Συνεργασία Πειραιώς με Αγγλικό Νομισματοκοπείο

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, ενισχύει το έργο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσω της πραγματοποίησης του Βιωματικού Εργαστηρίου Ιζαντόρα Ντάκ που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

NYC

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η κυβέρνηση, με βασικό εκπρόσωπο τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιδιώκει την προβολή της Ελλάδας με αφορμή το συνέδριο του Capital Link και αναζητά επενδυτές, δεσμευόμενη για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική προσαρμογή.

lira

Σε τροχιά συρρίκνωσης βρέθηκε το τρίτο τρίμηνο η τουρκική οικονομία, ως αποτέλεσμα της βουτιάς που είχε βιώσει η λίρα τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα τα τελευταία μακροικονομικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το αρνητικό πρόσημο παραμένει πιθανότατα και τους τελευταίους μήνες του έτους, κάτι που σημαίνει ότι η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να εισέλθει σε τεχνική ύφεση.

ubs_3

Η ενίσχυση των φόβων για εμπορικό πόλεμο μετά την σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων στις ΗΠΑ και η ακύρωση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ η οποία οδήγησε σε βουτιά του πετρελαίου, ενεργοποίησαν το κουμπί του sell-off στις αγορές, όπως σημειώνει η UBS σε νέα έκθεσή της.

efg-mathites

Τους 327 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

opek

Ο OΠΕΚ και οι σύμμαχοι του αναμένεται να αποφασίσουν στη διήμερη συνεδρίαση τους την περικοπή παραγωγής αργού, με στόχο την ενίσχυση των τιμών, παρά την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ για χαμηλότερες τιμές.

elstat

Ένα τρίπτυχο έκρηξης εισαγωγών, επενδυτικής απραξίας και άτυπης στάσης πληρωμών αποκάλυψαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα του Alert Μechanism Report για την Ελλάδα που παρουσιάστηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Εcofin με απόφαση των ΥΠΟΙΚ για εκκίνηση σε βάθος μελέτης.

trump-china_4

Η κυβέρνηση της Κίνας εξέφρασε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου την πεποίθησή της ότι θα μπορέσει να επιτύχει διευθέτηση της διένεξής της με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, παρά τη νέα προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προχωρήσει στην επιβολή υψηλών δασμών εάν οι δύο πλευρές δεν κλείσουν μια "αληθινή συμφωνία", όπως το έθεσε.

aethnikhtrapezaella

Έκθεση της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας διαπιστώνει ορατά σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς ακινήτων, ύστερα από μία δεκαετία συνεχούς πτωτικής πορείας (της τάξης του 35%-45% σωρευτικά σε όρους τιμών).

e-_branch_Θεσσαλονικης_5

Ένα ακόμη e-branch, το έκτο του δικτύου πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών καταστημάτων, ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Διαγώνιο Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 80. Το νέο e-branch δίνει πλέον τη δυνατότητα σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια κατά το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας του τις καθημερινές, καθώς και το Σάββατο.

01_8

Στα «μαλακά», τουλάχιστον προς τα παρόν, έπεσε την Δευτέρα η Ιταλία, αφού οι Ευρωπαίοι και η Ρώμη αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις με στόχο την εξεύρεση ενός κοινού τόπου σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

goldman_sachs_2

Μετοχές έναντι ομολόγων και στροφή στα εμπορεύματα, ειδικά στο πετρέλαιο και τον χρυσό, συστήνει η Goldman Sachs στους επενδυτές για τη νέα χρονιά. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν κίνδυνοι όπως αυτοί της νομισματικής πολιτικής, των εκλογών σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των ανησυχιών για σημαντική επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ.

PEIRAIWS2

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στο στρατηγικό της στόχο για τη διαμόρφωση ενιαίου εργασιακού πλαισίου σε όλα τα επίπεδα του Οργανισμού, προσφέρει στους εργαζομένους της ένα νέο, ενιαίο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

brookings

Αν και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αχτίδες αισιοδοξίας γύρω από την Ελλάδα καθώς το Eurogroup αναμένεται στις 3 Δεκεμβρίου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2019, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα και παραμένουν περίπλοκα, και οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα πρέπει να αποφύγουν να φορούν… "χρωματιστά" γυαλιά όταν κοιτούν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, επισημαίνει σε ανάλυσή του το Brookings Institute.

tsakalotos-1_2

Στη διαβεβαίωση ότι δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να καταργηθεί είναι ό,τι αναφέρεται στην πρώτη κατοικία, όμως και γι’ αυτό τόνισε ότι «ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία