Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

images__4_

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μιας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας που αναμένεται να σημάνει τη μείωση των υφιστάμενων δασμών που επιβάλλονται σε βάρος των κινεζικών αγαθών και την αναβολή αυτών που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή.

opec_6

Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία θα πείσει τελικά τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία είτε να παρατείνουν τη συμφωνία για την μείωση της προσφοράς είτε να προβούν από τώρα σε βαθύτερες περικοπές, στηρίζοντας έτσι την αγορά.

large_Pai2R1XJTUaVcQHFe6u_DBacIrndF3SDWFT18LtKbpM

Επενδύσεις ύψους 43,8 δισ. ευρώ έως το 2030 θα δρομολογήσει η επίτευξη των στόχων που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο κατάρτισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μετά τη χθεσινή του έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, ώστε να υποβληθεί μέχρι το τέλος του έτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

christine_lagard

Η Ευρωζώνη πρέπει να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, χρησιμοποιώντας και το κανάλι των μεγαλύτερων δημόσιων επενδύσεων, εάν θέλει να αντεπεξέλθει στην αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε η νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde.

ostournaras

Για "ένα δυναμικό ξεκίνημα" της νέας κυβέρνησης η οποία "εφαρμόζει ένα ευρύτατο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της φορολογίας" αλλά με σεβασμό στους υφιστάμενους δημοσιονομικούς στόχους, έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

f049b3cbeffcc9251e32b37712209f4a_2

Στη διαπίστωση πως ο λόγος των φόρων προς το ΑΕΠ αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και είναι ήδη πολύ υψηλότερος από τις ανταγωνίστριες γειτονικές της χώρες προχωρεί η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ecbank_2

Οι καθοδικοί κίνδυνοι στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και της Ευρωζώνης έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούν προκλήσεις στη χρηματοοικονομική σταθερότητα, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην έκθεση της για την Χρηματοοικονομική Σταθερότητα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

download_18

Τα σημερινά ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια στην Ελλάδα θα ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση του αιτήματος της κυβέρνησης για τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εurogroup Μάριο Σεντένο.

1546594888-9375

Οι αριθμοί που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα εντος της ημέρας για την πορεία της το τρίτο τρίμηνο θα δείξουν το εύρος της επιβράδυνσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας και ταυτόχρονα θα αναζωπυρώσουν τον έντονο διάλογο για τη δημοσιονομική ορθοδοξία της.

flag_usa-china

Αν και αρχικά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φάνηκαν να ρίχνουν τον πήχη των προσδοκιών σε σχέση με τα όσα ανακοίνωσε το Πεκίνο για τη συμφωνία περί «ελάφρυνσης» των δασμών, σήμερα και οι δύο πλευρές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

bank_2

Το Βερολίνο είναι θετικό σε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο ασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σε χθεσινό άρθρο του στους FT, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάγκη εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης είναι αναμφισβήτητη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία