Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

treis-nees-draseis-gia-mikromesaies-epicheiriseis-mme

Στην σύγχυση που υπάρχει μεταξύ του πλαισίου λειτουργίας του γνωστού από τα παλιά ως ΕΣΠΑ και του - εντελώς διαφορετικού - Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, βρίσκεται η αιτία που εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επαγγελματικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ypourgeio-oikonomikwn__1_

Τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης σε τρία χρόνια χωρίς την καταβολή τόκων ή σε 6 χρόνια με χαμηλότοκο επιτόκιο έχουν οι πληγέντες της υγειονομικής κρίσης.

ktinotrofos-apo-gonnous-larisas-696x364

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών, διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου.

fysiko-aerio_iefimerida_0

Διορία μέχρι 23 Ιουλίου 2021 θα έχουν για αιτήσεις και δήλωση των παραστατικών όσοι αγόραζαν άλλα καύσιμα για θέρμανση της κατοικίας τους πλην πετρελαίου, προκειμένου να εισπράξουν το Επίδομα Θέρμανσης.

agrotourismos-kalliergiste-touristes-sti-farma-sas10

Κατατέθηκε σήμερα το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω της πλατφόρμας SFC2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η επίσημη υποβολή αποτελεί το τελευταίο βήμα σε μια εκτεταμένη διαβούλευση που έλαβε χώρα το τελευταίο έτος, καθώς το πρώτο σχέδιο κειμένου εστάλη στην Επιτροπή τον Ιούνιο του 2020.

aade_8

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αποκλείστηκαν από τον τρίτο και τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν τώρα την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα φθηνά κρατικά δάνεια τα οποία μάλιστα θα είναι «κουρεμένα» έως και 50%.

Screenshot_2021-07-12_at_9_29_45_AM

Τον δρόμο για ένταξη ξανά σε ρύθμιση χρεών ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για όσους το 2019 αξιοποίησαν την 2η ευκαιρία και μπήκαν σε αλλά εν μέσω πανδημίας δεν τήρησαν τις δόσεις και την απώλεσαν.

efodos-trapezes-tsantes-trapezikon-1

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για το πρόγραμμα "Ηρακλής 2" και την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών που κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

gala_9

Οι συνεχείς ανατιμήσεις "στο ράφι" θα γίνει η επόμενη μεγάλη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου, την στιγμή που προσπαθεί να αποφύγει, μαζί με το σύνολο της κυβέρνησης, νέα οριζόντια περιοριστικά μέτρα για την οικονομία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

ILdAdaGLtDpV7wzC6wBT

Σημαντικές αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων, μέσω της θέσπισης του "Ηλεκτρονικού Φακέλου Ακινήτου" φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

akinita_spitia_times

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή δηλώσεων COVID για ορισμένες περιπτώσεις ιδιοκτητών ακίνητων που δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν μέσα στο 2020 και το 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία