Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μακροοικονομικά

1200x-1__3_

H αύξηση των τιμών καταναλωτή είναι κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο ζενίθ της, εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλιπ Λέιν, επιβεβαιώνοντας πάντως ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

1563297499433_Lagarde_16-9_16722823_1955887_20190717030781b377d2f-29d5-4631-8d4a-b860e5b8f497_jpg_sd_1280x720

Αναμενόταν να είναι μια καλή χρονιά για την Ευρώπης. Μια καταναλωτική ευφορία μετά την πανδημία, υποστηριζόμενη από τις άφθονες κρατικές δαπάνες, αναμενόταν να δώσει ώθηση στην οικονομία και να βοηθήσει τα νοικοκυριά να ανακτήσουν την αίσθηση της κανονικότητας μετά από δύο τρομερά χρόνια, σημειώνει ο Balazs Koranyi για το πρακτορείο Reuters.

Versus_Travel_Pekn7_1

Η Κίνα μείωσε τα επιτόκια χορήγησης δανείων τη Δευτέρα, ενισχύοντας τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες για να τονώσει τη ζήτηση πιστώσεων σε μια οικονομία που έχει ταλαιπωρηθεί από την κρίση ακινήτων και την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

49521491927_31e9e4b446_b

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συζητήσουν εάν θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός-ρεκόρ, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

gas-pipeline-operators-and-maintenance-workers-istock-453696453

Πρόκειται για μια αλυσίδα ενεργειακών ντόμινο τα οποία καταρρέουν με πάταγο - μια αλυσίδα στην οποία κάθε πλακίδιο αξίζει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Μια χρεοκοπημένη εταιρεία κοινής ωφέλειας εδώ, τα ενεργειακά αποθέματα μιας χώρας εκεί.

texas_oil

Οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τρίτη ημέρα καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαινόταν απίθανο να μπορέσουν να ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγή, ενώ η πολιτική αναταραχή στη Λιβύη και στον Ισημερινό εντείνουν τις ανησυχίες για την προσφορά.

Accenture-Michael-Brckner-261268

Σε επανεφεύρεση της εφοδιαστικής αλυσίδας καλεί μελέτη που παρουσιάστηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, για να μπορέσει η αγορά να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες επιπλοκές που έχουν παραλύσει σε σημαντικό βαθμό τις εμπορικές ροές της Ευρώπης με έντονο οικονομικό αντίκτυπο,

IMG_20211020_144006

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών, εκτιμά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο Olympia Forum την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, υποστήριξε πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο πληθωρισμό.

Piraeus-Bank_28

Η ελληνική οικονομία κατά το β’ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε έντονη ανάκαμψη ύψους 16,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, όπου λόγω της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19 το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά -13,9% σε ετήσια βάση, αναφέρει στην οικονομική ανάλυση της για τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η Τράπεζα Πειραιώς.

energy_costs

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοκ στις τιμές ενέργειας, με το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να ανέρχεται πλέον σε επίπεδα ρεκόρ», σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

121

Ανοιξε σήμερα 1/9/2021 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία προέκυψε έπειτα από συνεργασία ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ και η οποία αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

oecd_flag

Στα τέλη του 2021 οι δείκτες εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μια επίδοση που αν συγκριθεί με άλλες χώρες είναι σημαντικά αισιόδοξη.

agrotis_psekasmos

Με… διπλά ασφαλιστικά βάρη για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες κλείνει ο Αύγουστος, καθώς αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και εφάπαξ παροχών του Ιουλίου, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου.

enfia-ekkatharistika

Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν στους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται να καταβάλουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το τρέχον έτος.

Υπουργειο-Οικονομικων-φωτ_-ΑΠΕ-696x392__1_

Με τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει δικαιολογημένα στην καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχει σχεδόν λησμονηθεί ότι τρέχει ακόμη ένα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ενάντια στις συνέπειες του κορονοϊού ύψους 4 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία