
Αν και το shutdown τελείωσε, το γεγονός ότι ελάχιστη συναίνεση καταγράφεται στο Καπιτώλιο πιθανότατα θα πλήξει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και το κλίμα στη χρηματαγορά, προειδοποιεί ο οίκος σε σημείωμά του.
Τον νόμο που βάζει τέλος -τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου- στην αναστολή λειτουργίας επί 35 ημέρες μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, υπέγραψε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το κείμενο ενέκριναν ομόφωνα αρχικά η Γερουσία και κατόπιν η Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Τραμπ διαμήνυσε πάντως ότι, εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση (ύψους 5,7 δισ. δολαρίων) της κατασκευής τείχους στα σύνορα με το Μεξικό μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα υπάρξει νέο shutdown.