Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Έως το 2022 επιστροφή πετρελαίου στα προ πανδημίας επίπεδα

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι μια αύξηση των μετακινήσεων, μια στροφή στις ιδιωτικές μετακινήσεις και κυβερνητικές προσπάθειες για τη βελτίωση των οικονομιών με υψηλότερες δαπάνες υποδομών, θα βοηθήσουν την πετρελαϊκή ζήτηση παγκοσμίως να επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα μέχρι το 2022.

petroleumbarels

102
0

Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί κατά 8% φέτος, προτού ανακάμψει 6% το 2021 και προτού ανακάμψει πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2022.

"Η πετρελαϊκή ζήτηση έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει, με τον αρχικό ρυθμό ανάκαμψης να εκπλήσσει θετικά σε οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία. Η ζήτηση παραμένει σε επίπεδα κάτω από τα συνηθισμένα, με τη ζήτηση του Ιουνίου να εκτιμάται 12% χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγουμένου έτους", ανέφερε η Goldman Sachs.

Η τράπεζα αναμένει ότι η βενζίνη θα παρουσιάσει την μεγαλύτερη ανάκαμψη της ζήτησης μεταξύ των πετρελαϊκών προϊόντων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων για αεροσκάφη, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, θα μπορούσε να υποφέρει περισσότερο καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια είναι πιθανό να παραμείνει χαμηλή εάν δεν υπάρξει εμβόλιο.

Ενώ η ζήτηση για καύσιμα σταδιακά ανακάμπτει καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα του lockdown, ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού θα μπορούσε γρήγορα να υπονομεύσει την τάση.

Σε δημοσκόπηση του Reuters αναφέρεται ότι οι πετρελαϊκές τιμές θα παγιωθούν περί τα 40 δολάρια το βαρέλι φέτος, με την ανάκαμψη να κερδίζει έδαφος στο δ΄ τρίμηνο και στο 2021, καθώς οι οικονομίες θα επανέρχονται μετά από τα lockdowns.

Πηγή:capital.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία