Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ο κορωνοϊός μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο υποστηρίζει ο OPEC

Μεγαλύτερος απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού στην ζήτηση για πετρέλαιο, όπως προειδοποίησε την Τετάρτη ο ΟΠΕΚ.

opec

52
0

Στη μηνιαία του αναφορά, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ζήτησης αυτό το έτος, κάνοντας λόγο για πτώση κατά περίπου 9,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με το 2019. Αυτό αποτελεί πτώση άνω του 9% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Από την πρόβλεψη του Ιουλίου ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε ανοδικά την υποχώρηση της ζήτησης κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι περιμένει πλέον η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4% λόγω της πανδημίας, αντί για 3,7% που εκτιμούσε προηγουμένως.

Αν και η παγκόσμια οικονομία θα ξεκινήσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, «το τελευταία άλμα των μολύνσεων στις ΗΠΑ θα πρέπει να παρακολουθείται στενά καθώς εάν συνεχιστεί θα μπορούσε να καταπνίξει την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης», προειδοποιεί ο ΟΠΕΚ στην έκθεση του.

Ο Οργανισμός κτυπά «καμπανάκι κινδύνου» και για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Ισπανία.

 

Πηγή: Reporter.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία