Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ισχυρός πυλώνας στήριξης της οικονομίας οι Έλληνες εξαγωγείς

Την αισιοδοξία της για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών εξέφρασε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εξαγωγες-Φρουτων

15
0

Η κ. Σακελλαρίδη σχολίασε πως οι προβλέψεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για ανάπτυξη κατά 4,2% τη φετινή χρονιά και 4,8% κατά το 2022, θα λειτουργήσουν ως «εμβόλιο αισιοδοξίας» για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως συνιστούν μια ενθαρρυντική προοπτική. Η ίδια πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο η πανδημία και τα γεωπολιτικά γεγονότα.

Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στους Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι όπως είπε, απέδειξαν στα χρόνια των μνημονίων πως  αποτελούν ισχυρό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας το μερίδιο της συμμετοχής τους στο ΑΕΠ, ενώ στάθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εξωστρέφεια, υιοθετώντας ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου για τη χάραξη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

«Οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί. Η στήριξη όχι μόνο της Πολιτείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγυώνται την επιτυχία του στόχου μας» υπογράμμισε και δήλωσε πεπεισμένη πως «ο μικρός άθλος που πέτυχαν οι Έλληνες εξαγωγείς κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μπορεί να συνεχιστεί, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και στη δημιουργία νέου πλούτου που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία