Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σενάριο πίστωσης 4 εκατ. την Πέμπτη σε τευτλοπαραγωγούς

Πίστωση ποσού 4 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, προβλέπει το νέο σενάριο, σε σχέση με τις πληρωμές από την ΕΒΖ ΑΕ, προς τους περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγούς της χώρας για τη σοδειά που της παρέδωσαν στην καμπάνια ζάχαρης του 2017.

Σενάριο πίστωσης 4 εκατ. την Πέμπτη σε τευτλοπαραγωγούς

1
0

Η πληροφορία διακινείται τις τελευταίες ώρες και συνοδεύεται με τις σχετικές διαβεβαιώσεις πως το έμβασμα έφυγε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου από τη Σερβία και από την Πέμπτη το πρωί είναι διαθέσιμο στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αρκεί να πατήσει το κουμπί και τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς των αγροτών.

Οι τελευταίοι, πάντως, με την ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων, που έχουν δει τα μάτια τους για ακόμη μια χρονιά φέτος κρατούν μικρό καλάθι για να μην «εκραγούν» σε περίπτωση παιχτεί το ίδιο έργο και τη φορά αυτή. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι, όπως φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης, αμέσως μετά το ΔΣ της ΕΒΖ, δίνουν μια ευκαιρία στο νέο πρόεδρο της εταιρείας Παναγιώτη Αλεξάκη να αποδείξει ότι όσα λέει δεν είναι πομφόλιγες για να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό των πιέσεων που του ασκούνται και από τους αγρότες.

Όπως πληροφορείται το Agronews, μάλιστα, κατόπιν παροτρύνσεων από τευτλοπαραγωγούς ο κ. Αλεξάκης συνομίλησε -ενόσω διήρκεσε η συνάντησή τους- και με τον διευθυντή των θυγατρικών στη Σερβία, ο οποίος (εκείνη την ώρα) τους ενημέρωσε ότι ανέμενε ένα έγγραφο από μια σερβική υπηρεσία, για να στείλει τα 4 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αυτής της συνομιλίας ο κ. Αλεξάκης είπε στους παραγωγούς πως «σήμερα – αύριο, ευελπιστώ να πάρετε τα χρήματά».

Κατά τις ίδιες πηγές τους ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο η ΕΒΖ είναι σε επαφές με οίκο του εξωτερικού -έγινε λόγος για το fund του Lucas Fecker το οποίο διαχειρίζεται και ελβετικά κεφάλαια- που φέρεται να ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει κι ότι για την έκβαση των συζητήσεων θα έχει εικόνα έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση που αυτές δεν τελεσφορήσουν, τότε, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο κ. Αλεξάκης, η ζαχαροβιομηχανία θα προχωρήσει έως την επόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, σε πώληση των αποθεμάτων ζάχαρης που διαθέτει, παρά το γεγονός ότι οι τιμές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά δεν ευνοούν τέτοια κίνηση, για να εξοφλήσει και το υπόλοιπο των 6,2 εκατ. ευρώ της οφειλής προς τους παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία