BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Η πόλη που μετατράπηκε σε «παγωμένο βασίλειο»

Ένα παγωμένο βασίλειο δημιουργήθηκε και φέτος στην πόλη Χαρμπίν, στον βορρά της Κίνας, με την έλευση του χειμώνα.

pagos

13
0

Γλύπτες συγκεντρώθηκαν όπως κάθε χρόνο στην πόλη, προκειμένου να δώσουν μορφή στις εμπνεύσεις τους, χρησιμοποιώντας ως υλικό τον πάγο και το χιόνι.

Η πόλη του Χαρμπίν, με πληθυσμό τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων και με περισσότερους από εννέα εκατομμύρια κατοίκους να ζουν στην μητροπολιτική της περιοχή, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο… παγωμένα αστικά κέντρα στον βορρά της Κίνας, με τη μέση ημερήσια θερμοκρασία τον χειμώνα να κυμαίνεται στους -13 βαθμούς κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, στους -24 βαθμούς.

Μάλιστα, ορισμένες ημέρες του χειμώνα o υδράργυρος κατρακυλά ακόμη και στους -35 βαθμούς, ευνοώντας έτσι τις συνθήκες δημιουργίας και διατήρησης γλυπτών από πάγο.

Γι’ αυτό και η πόλη φιλοξενεί κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών από Χιόνι και Πάγο, ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του παγκοσμίως, στο οποίο συμμετέχουν όχι μόνο Κινέζοι αλλά και καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο, με τα επίσημα εγκαίνιά του ωστόσο να πραγματοποιούνται τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Η «αυλαία» πέφτει τον Φεβρουάριο.

Το Χαρμπίν ιδρύθηκε το 1898 από Ρώσους ως σταθμός του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου. Μέχρι σήμερα, σημαντικό για την οικονομία της πόλης θεωρείται το εμπόριο με τη Ρωσία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία