Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Eργασίες μετατροπής του Άρσης Βαρών της Νίκαιας σε πανεπιστημιακό χώρο

Το Ολυμπιακό Ακίνητο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» το οποίο βρίσκεται στο Δήμο της Νίκαιας -  Αγ. Ιων. Ρέντη, παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Με την ολοκλήρωση των έργων το Ολυμπιακό Ακίνητο θα μετατραπεί σε χώρους διδασκαλίας, εργαστηρίων και έρευνας, και γενικότερα σε χώρους οι οποίοι θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

SAK_7086

40
0

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση:
Το  Ολυμπιακό Ακίνητο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» το οποίο βρίσκεται στο Δήμο της Νίκαιας -  Αγ. Ιων. Ρέντη, κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προς αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και κτηριακών υποδομών του για ακαδημαϊκούς  σκοπούς.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού η πρώτη φάση του έργου υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2020, με την εταιρεία AGTech, μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Άγγελου Κότιου και του Διευθύνοντα Σύμβουλου της κ. Γεώργιου  Κατσόγιαννη.

Με την ολοκλήρωση των έργων το Ολυμπιακό Ακίνητο θα μετατραπεί σε χώρους διδασκαλίας, εργαστηρίων και έρευνας, και γενικότερα σε χώρους οι οποίοι θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Για την διαμόρφωση του κτιρίου έχουν ληφθεί υπόψη οι τοπικές συνθήκες της περιοχής, η μελλοντική χρήση του κτιρίου, η ασφάλεια και υγεία των χρηστών, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, και οι νέες ισχύουσες διατάξεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Άγγελος Κότιος δήλωσε τα εξής:

 «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράψαμε τη σύμβαση αυτή. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του συγκροτήματος της Νίκαιας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο μεγάλο campus, ώστε να επιλυθεί οριστικά το τεράστιο πρόβλημα κτιριακών υποδομών του Ιδρύματός μας. Το δίπολο Πειραιάς-Νίκαια θα καλύψει για πολλά χρόνια τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητές μας και θα δώσει ζωντάνια και λάμψη στην ευρύτερη περιοχή.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία