Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Από αχλάδια και μούρα το πρώτο «vegan» βιολί στον κόσμο

Ένας κατασκευαστής βιολιών χρησιμοποίησε αχλάδι, μούρα και νερό για να δημιουργήσει το πρώτο vegan βιολί στον κόσμο.

ezgif-5-8e52a0dffd

79
0

Ο Padraig O'Dubhlaoidh κατασκεύασε το όργανο, εντελώς απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα, στο εργαστήριό του στο Malvern Hills κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει το BBC.

Για να κατασκευαστεί το βιολί αξίας 8.000 λιρών χρησιμοποιήθηκαν φυσικά ανταλλακτικά που αντικατέστησαν τις ζωικές κόλλες.

Ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν τρίχες αλόγου, οπλές, κέρατα και οστά για την κατασκευή μουσικών οργάνων, δήλωσε η Vegan Society.

Το βιολί, που έγινε έπειτα από παραγγελία είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα της «The Vegan Society», όπως δήλωσε ο οργανισμός.

«Αυτό θα είναι υπέροχο για τόσους πολλούς βιολονίστες, που λαχταρούσαν ένα όργανο υψηλής ποιότητας απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα», δήλωσε η Ericka Durgahee της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το ένθετο γύρω από την άκρη του βιολιού είχε κατασκευαστεί από αχλάδι, το οποίο έχει πρώτα υποστεί διεργασία στον ατμό ενώ τα άγρια ​​μούρα χρησιμοποιήθηκαν για τη βαφή των ξύλινων παραρτημάτων και το νερό -από πηγή μάλιστα- για την κόλλα.

Ο τεχνίτης, που κατασκευάζει βιολιά εδώ και 40 χρόνια, είπε ότι ένας πελάτης του είχε ζητήσει να φτιάξει ένα vegan όργανο «πριν από μερικά χρόνια».

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα ερώτηση», πρόσθεσε. «Σκέφτηκα πόσοι vegan μουσικοί μπορεί να υπάρχουν, των οποίων η ηθική δεν τους επιτρέπει να παίξουν βιολί. Πρέπει να είναι απαίσιο. Ο κόσμος αλλάζει πολύ. Ιδιαίτερα η νέα γενιά. Προχωρούν σε μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό» είπε.

Ενώ ήδη διατίθενται vegan χορδές και άλλα μέρη του βιολιού, μόνο το σώμα του οργάνου έχει καταχωρηθεί με το εμπορικό σήμα, εξήγησε η Vegan Society.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία