Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνεργάτες, φίλοι των θερμοκηπίων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική αλλά και στελέχη μεγάλων αλυσίδων super market, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά, απολαμβάνοντας την εμπειρία της φρέσκιας παραγωγής αλλά και να ενημερωθούν για την υδροπονία και τη γεωθερμία που αποτελούν τις βασικές μεθόδους καλλιέργειας στα Θερμοκήπια Θράκης στην Ξάνθη.
Η γαστριμαργική προθέρμανση με cocktails δια χειρός Αλέξανδρου Γκικόπουλου, ενός από τους πιο ταλαντούχους bartenders της πόλης, το υπαίθριο ψήσιμο παρέα με τους Nomade de Sauvage αλλά και η συγκομιδή μελιτζάνας δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα μοναδικό δείπνο στον εμβληματικό χώρο των θερμοκηπίων όπου οι καλεσμένοι απήλαυσαν εκλεκτά πιάτα ελληνικής κουζίνας καθώς και κρασιά από την «Τέχνη του Οίνου».
Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα δώρα με προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης», όπου αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος απέσπασαν τετραπλή διάκριση στον διεθνή καταξιωμένο θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά τους.
Τα προϊόντα Κήπος της Ξάνθης βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα super market είτε επώνυμα, είτε σε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας από την Ξάνθη.