BACK TO
TOP
Κοινωνία

Η Βενετία πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει καλυφθεί πλέον από νερά. Και η στάθμη συνεχώς ανεβαίνει. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης οι τουρίστες και ντόπιοι μπορούσαν να περπατήσουν στην πλατεία φορώντας μπότες, από το βράδυ όμως κυκλοφορούν μόνο αστυνομικά σκάφη.

venezia

43
0

Η Βενετία πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Τα νερά εισχώρησαν μέχρι και στην διάσημη εκκλησία της πόλης, τον Άγιο Μάρκο. Ο δήμαρχος της Γαληνοτάτης Λουίτζι Μπρουνιάρο ανακοίνωσε ότι έθεσε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάνοντας λόγο για «καταστροφή». Παράλληλα ζήτησε την οικονομική συνδρομή της ιταλικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι το «κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ υψηλό». Απέδωσε δε τις πλημμύρες στην κλιματική αλλαγή.

Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η στάθμη του νερού στην πλατεία Αγίου Μάρκου ξεπέρασε τα 70 εκατοστά προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον καθεδρικό και τα γύρω κτήρια. Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τις ζημιές, δηλώνει ο υπεύθυνος πολιτικός μηχανικός Πιερπάολο Καμποστρίνι και προσθέτει ότι ακόμα κι όταν υποχωρεί το θαλασσινό νερό το αλάτι παραμένει στους τοίχους.

Λόγω των πλημμυρών οι αρχές της Βενετίας αποφάσισαν ότι βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Δυστυχώς οι ιταλικές μετεωρολογικές υπηρεσίες δεν προβλέπουν βελτίωση της κατάστασης. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Οι αρχές της Βενετίας έχουν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση πλημμυρών. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Γαληνοτάτη αντιμετωπίζει συχνά πλημμύρες. Η κλιματική αλλαγή ωστόσο επιδεινώνει την κατάσταση. Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει συνεχώς απειλώντας να σκεπάσει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Πηγή: dw

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία