Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Mέλος του ευρωπαϊκού δικτύου δημοσιογράφων για τη γεωργία η αντίστοιχη Ένωση Ελλήνων δημοσιογράφων

Εγκρίθηκε στις 5 Δεκεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοσιογράφων για τη Γεωργία (ENAJ) η αίτηση της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (ΕΕΔΗΓΕΤ) να γίνει επίσημα μέλος του Δικτύου. Το ENAJ απαρτίζεται από 22 εθνικές ενώσεις δημοσιογράφων και αριθμεί περί τα 5.000 μέλη.

enaj

38
0

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ENAJ, Hans Siemes, τόνισε τη σημασία της δημοσιογραφίας που δίνει έγκυρη ενημέρωση στους αγρότες για τα πραγματικά γεγονότα, οι οποίοι διαφορετικά βρίσκονται εκτεθειμένοι στην επιρροή των πολιτικών, των λόμπι, των ιδιωτικών εταιρειών και πολυεθνικών.

Ο κ. Siemes ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία και τα μεγάλα θέματα επικαιρότητας, που περιλαμβάνουν:

  • Τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική
  • Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας, δηλαδή νιτρορύπανση, υποβάθμιση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας του νερού
  • Τη χρήση της βιοτεχνολογίας
  • Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
  • Τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχονται οι αγρότες από τις περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (farmbashing)
  • Τον ρόλο των καταναλωτικών κινημάτων στη βελτίωση συνθηκών εκτροφής των ζώων

Ειδικά για την κλιματική αλλαγή ο κ. Siemes είπε: "Είναι αναμφισβήτητη η επιβάρυνση που προκαλεί η αγροτική οικονομία στο κλίμα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με τεχνικές λύσεις ή με περιορισμό της κατανάλωσης του κρέατος ή με συνδυασμό των δύο αυτών μέτρων."

Τέλος, μίλησε για τον ρόλο που μπορεί να παίξει το ENAJ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της δημοσιογραφίας: "Ενισχύοντας την επικοινωνία και προωθώντας τη δικτύωση ανάμεσα σε δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη, το ENAJ λειτουργεί σαν σχολείο και παρέχει συνεχιζόμενη εκπαίδευση, ώστε οι δημοσιογράφοι να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις".

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που έγινε στα πλαίσια της αγροτικής έκθεσης Agribex, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του Δικτύου για το 2019, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης δημοσιογραφικών αποστολών σε Σκωτία, Ρωσία, Φινλανδία και Γαλλία, της συμμετοχής μελών του σε συνέδρια, μεταξύ άλλων και της ιταλικής ΜΚΟ GreenAccord, που προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία