Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Για 12η φορά μπλέ σημαία στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Nogal

Για 12η συνεχή χρονιά, στο Οικολογικό Πρόγραμμα Μπλε Σημαίας αναδείχθηκε το Καταφύγιου Άγριας Ζωής του Nogal στην Κόστα Ρίκα, το οποίο στοχεύει στην προστασία και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Nogal_Areal_View_3_by_Roberto_Gonzales_low

19
0

Για 12η συνεχή χρονιά, το Οικολογικό Πρόγραμμα Μπλε Σημαίας βράβευσε την Chiquita στην κατηγορία Φυσικές Περιοχές, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της εταιρείας για την προστασία του Καταφύγιου Άγριας Ζωής του Nogal στην Κόστα Ρίκα. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβλέπεται από διάφορες αρχές της Κόστα Ρίκα και προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα. 
Για να διακριθούν με αυτό το βραβείο, οι συμμετέχουσες εταιρείες πρέπει να πληρούν  πολύ υψηλά στάνταρ σε τομείς όπως η αποδοτική χρήση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων, η χρήση οργανικών και βιοδιασπώμενων υλικών και πολλά ακόμη, τα οποία εμπεριέχονται στη δέσμευση βιωσιμότητας της Chiquita.    
Το καταφύγιο Nogal βρίσκεται στον Μεσοαμερικάνικο Βιολογικό Διάδρομο της Κεντρικής Αμερικής, περιοχή η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη περιοχή βιοποικιλότητας παγκοσμίως. Με στόχο την προστασία και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε αυτήν την ακμάζουσα κοινότητα, η Chiquita και μία μερίδα πελατών της δημιούργησαν το 2004 το καταφύγιο Nogal. Κατά την πάροδο των ετών, η Chiquita και οι συνεργάτες της έχουν εφαρμόσει μία σειρά βιώσιμων πρωτοβουλιών για να στηρίξουν τη διατήρηση, τόσο της άγριας ζωής, όσο και της τοπικής κοινότητας που βρίσκονται εντός του συνολικής έκτασης 1.028 στρεμμάτων βιότοπου.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Chiquita να διακρίνεται για 12η συνεχή χρονιά με την Μπλε Σημαία, » δήλωσε Raul Gigena Pazos,  Human Resources and Sustainability Director της Chiquita. «Ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του φρούτου, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να λειτουργούμε ως «Καλοί Γείτονες» στις αγροτικές κοινότητες στις οποίες καλλιεργούμε τις μπανάνες μας και ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για την υπεύθυνη παραγωγή για άλλους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.»

 Στο καταφύγιο Nogal η Chiquita επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία των 720 ειδών φυτών και 339 σπονδυλωτών ζώων, την προώθηση της αναδάσωσης για τη δημιουργία ενός ασφαλούς καταφυγίου για την άγρια ζωή, την προστασία ενάντια στις φυσικές καταστροφές, την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση των υποδομών για να καλύπτονται οι ανάγκες των μελών των τοπικών κοινοτήτων. Η εταιρεία έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων ειδών, έχει φυτέψει περισσότερα από 20.000 δέντρα και έχει προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερους από 30.000 μαθητές και αγρότες. Επιπλέον, η Chiquita έχει αναβαθμίσει τις υποδομές της κοινότητας χτίζοντας ένα σχολικό κυλικείο, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και μια βιβλιοθήκη με δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ.

 Οι δράσεις της Chiquita στο Nogal συμβάλλουν στην φιλοσοφία του «Πίσω από το μπλε αυτοκόλλητο», μια προσέγγιση που εμπεριέχεται σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας και η οποία επιδιώκει τις συνεργασίες με σημαντικούς οργανισμούς για την προώθηση της βιωσιμότητας και περιβαλλοντικά φιλικότερων πρακτικών από τις φάρμες όπου η εταιρεία παράγει τις μπανάνες της μέχρι τα ράφια των καταστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις της Chiquita, κατεβάστε την ανανεωμένη έκθεση βιωσιμότητας εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία