BACK TO
TOP
Κοινωνία

Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από Τετάρτη 29 Ιουλίου

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

unnamed_20

10
0

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, πέρα από τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε:

  • ΔΕΚΟ,
  • τράπεζες,
  • γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,
  • ασανσέρ,
  • καταστήματα λιανικής,
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία), 
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Όπως είπε, θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό και στάθηκε στην ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες αυτοπροστασίας.

Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες, έχει επικεντρωθεί η προσοχή στην Ισπανία, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, και έχουν διπλασιαστεί τα τεστ.

Εξήγησε επίσης ότι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη.

Διαβεβαίωσε δε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να φροντίσουμε, είναι ο όγκος των κρουσμάτων να μην γίνει τέτοιος που να μην μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις σωστές ιχνηλατήσεις».

Ανέφερε εξάλλου ότι κάθε βδομάδα γίνονται 1.000 στοχευμένα τεστ σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, σημείωσε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα και πρόσθεσε πως, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία