BACK TO
TOP
Κοινωνία

«Τριφασική» άρση της καραντίνας πριν τα Χριστούγεννα

Σε τρία στάδια η άρση του lockdown πριν από τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, με την επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με περιορισμούς και μόνο εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τα εστιατόρια και καφέ είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

maska_christmas

15
0
«Χθες ήταν η πρώτη μέρα που φάνηκε μια επιπέδωση της καμπύλης κι ελπίζουμε να συνεχιστεί και σήμερα και αύριο, κι αν αυτό συμβεί περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων, γιατί στην αρχή του lockdown είχαμε το βάρος του επιδημιολογικού φορτίου των περασμένων εβδομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Πρόσθεσε δε ότι μετά το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια κάθετη πτώση στα κρούσματα από τα επίπεδα που βρισκόμαστε σήμερα και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα αξιολογήσει σύντομα την κατάσταση ώστε να αναπτύξει το σχέδιο άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, «σταδιακό αν αυτό είναι απαραίτητο».

Κατά τον ίδιο, «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντοτε μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους» είπε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης δεν θα ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηρού ωραρίου στα καταστήματα εστίασης, αναφέροντας ότι το σενάριο που εξετάζεται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο.

Ως προς τα σχολεία, είπε ότι θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, παραπέμποντας στο μοντέλο του περασμένου Μαΐου. Σημείωσε πάντως ότι θα ανοίξουν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι φάσεις ανοίγματος θα γίνει σε τρία στάδια: «Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση για την άρση lockdown. Ο σχεδιασμός προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης» είπε.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία