BACK TO
TOP
Κοινωνία

Για πρώτη φορά στο διάστημα η καλλιέργεια πιπεριών

Βάζοντας σε «κίνηση» το πείραμα Plant Habitat-04 (PH-04), οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καταπιάνονται πλέον και με την καλλιέργεια πιπεριών στο διάστημα, διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά.

blog_iss065e092717

30
0

Οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν μικροβιακή ανάλυση των φυτών και θα αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ της υφής και της γεύσης των λαχανικών με το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και τη φροντίδα που λαμβάνεται κατά την ανάπτυξή τους.

 

Η Αμερικανίδα αστροναύτης Μέγκαν ΜακΑρθουρ δήλωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η καλλιέργεια πιπεριών θα είναι μια πρόκληση λόγω του μακρύτερου βιολογικού κύκλου του συγκεκριμένου είδους, ενώ δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη με αυτό το πείραμα, καθώς αυτά τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχουν άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη συμπλήρωση της διατροφής των αστροναυτών.

 

Η NASA είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι οι σπόροι πιπεριάς θα αποσταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στην 22η αποστολή Υπηρεσιών Εμπορικού ανεφοδιασμού SpaceX (CRS-22) για καλλιέργεια στο Advanced Plant Habitat (APH).

 

Το APH είναι ένας από τους τρεις θαλάμους ανάπτυξης φυτών της NASA στο διαστημικό σταθμό και περιέχει περισσότερους από 180 αισθητήρες έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας, τη θερμοκρασία και τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα κατά την διάρκεια ανάπτυξης των φυτών.

 

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι αστροναύτες θα καλλιεργήσουν πιπεριές στο APH για περίπου τέσσερις μήνες και θα πραγματοποιήσουν δύο συγκομιδές. Αυτή θα είναι μια πρόκληση που θα δοκιμάσει την αξιοπιστία των διαφόρων συστημάτων APH επειδή οι πιπεριές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν από τις προηγούμενες καλλιέργειες που έχει αναπτύξει η NASA στο διάστημα, όπως τα ραπανάκια και ορισμένα φυλλώδη λαχανικά.

Πηγή: nasa.gov

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία