Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Πράσινο φως για χρηματοδότηση πήρε το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έγκριση χρηματοδότησης του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (Mediterranean Agrofood Competence Center -MACC) όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη οι εκπρόσωποι των φορέων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία κατάθεσης της πρότασης στο ΕΠΑΝΕΚ.

Συμβουλος-Αναπτυξης-Εξαγωγικων-Μοναδων-του-Κλαδου-της-Αγροδιατροφης-Βιομηχανιας-Τροφιμων

46
0

Tο Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) αποτελεί μια σύμπραξη 30 ιδιωτικών και 10 δημόσιων φορέων από τους τομείς της έρευνας, των επιχειρήσεων της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, του πρωτογενούς τομέα, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων.

Η μοναδική για τα τοπικά αλλά και εθνικά δεδομένα κινητοποίηση φορέων, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από τη Δράση «Κέντρα Ικανοτήτων» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Η κατάθεση της πρότασης αποτέλεσε μια κοινή πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η οποία πλαισιώθηκε και υποστηρίχθηκε από τα τοπικά επιμελητήρια, την περιφέρεια Κρήτης, την τοπική Αυτoδιοίκηση αλλά και σημαντικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στη διασύνδεση των φορέων αλλά και στη δημιουργία αγροδιατροφικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ανταγωνιστικότητας.

Τόσο η μακροχρόνια εμπειρία των ερευνητικών ιδρυμάτων όσο και η επιχειρησιακή ικανότητα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και φορέων, αναμένεται να συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία