Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Πώς παράγεται τροφή δείχνουν 50 φάρμες

Ο νέος ετήσιος θεσμός Open Farm Days 25 και 26 Σεπτεμβρίου δίνει νόημα στην έννοια από το «χωράφι στο πιάτο».

53

89
0

Ουσιαστικό περιεχόµενο αποκτά για τους κατοίκους των µεγαλουπόλεων η έννοια «από το χωράφι στο πιάτο», µέσω της πρωτοβουλίας της κοινότητας «Open Farm Days», που αναδεικνύει το εύρος των εργασιών που εκτελεί ένας αγρότης ή το πως τεχνολογία και εφαρµοσµένη γνώση χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τροφής.

Στις 25 και 26 Σεπτεµβρίου πάνω από τα 50 αγροκτήµατα κι επιχειρήσεις αγροτουρισµού ανοίγουν τις πύλες τους για να µας δείξουν πώς παράγεται η τροφή µας. «Μέσω του δικτύου Open Farm χαρτογραφούµε, καταγράφουµε και αναδεικνύουµε τα «ανοιχτά» επισκέψιµα αγροκτήµατα και τις µικρές µονάδες µεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Οργανώνοντας επισκέψεις και δραστηριότητες, εργαστήρια γευσιγνωσίας και επικοινωνία µε τον παραγωγό, επιχειρούµε να µεταφέρουµε την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα µυστικά της σωστής διατροφής στους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις» εξηγεί ο υπεύθυνος γεωπόνος Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, µέσω των Open Farm Days, δίνεται η δυνατότητα συνειδητοποίησης του ζωτικού ρόλου που διαδραµατίζουν οι αγρότες ως φύλακες της υπαίθρου.

Επίσης, µονάδες που εκτός από την παραγωγή εξαιρετικών, ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέρουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, βιωµατικής εµπειρίας, φιλοξενίας και αναψυχής.

Ο επισκέπτης του openfarm επιλέγει τα κριτήρια που τον ενδιαφέρουν (περιοχή, παραγωγική κατεύθυνση, πιστοποιήσεις και δραστηριότητες στο κτήµα), βλέπει τις µονάδες που ικανοποιούν την αναζήτησή του και οργανώνει την επίσκεψή του είτε σε απευθείας συνεννόηση µε το αγρόκτηµα ή µε τη βοήθεια της οµάδας του openfarm. Πληροφορίες στο site www.openfarm.gr και στη σελίδα στο facebook Open Farm.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία