Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της ΡΟΚΑΣ Δικηγορική Εταιρία με το Πανεπιστήμιο Paris Dauphine

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, η Ρόκας Δικηγορική Εταιρία πραγματοποίησε εκπαιδευτική ημερίδα για τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Paris Dauphine οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος ¨Study Tour”. Επικεφαλής της Ομάδας των φοιτητών ήταν ο παγκοσμίως διακεκριμένος καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος της ΑΙDA (Association Internationale de Droit des Assurances) Jérôme Kullmann.

group_photo

42
0

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Groupama Ασφαλιστικής με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρίας: της κας Βέργου, Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, του κου  Γκορτζή, Διευθυντή Τομέα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και του κου Montbertrand, Compliance Officer. Ο κ. Montbertrand καλωσόρισε τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας συνοπτικά το προφίλ της Groupama Ασφαλιστικής, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική δέσμευση της εταιρίας για κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών της σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τις δραστηριότητες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Tα θέματα που καλύφθηκαν από την Ρόκας Δικηγορική Εταιρία είχαν ως επίκεντρο την ελληνική ασφαλιστική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, την έναρξη των παρουσιάσεων έκανε ο ιδρυτής της Ρόκας Δικηγορική Εταιρία, ομοτ. Καθηγητής κ. Ιωάννης Ρόκας, αναφερόμενος επιλεκτικά σε βασικά σημεία του πρωτοπόρου νόμου 2496/1997 για την ασφαλιστική σύμβαση, καλύπτοντας παράλληλα σειρά ερωτήσεων του κοινού για ανάλογα θέματα. Στη συνέχεια, η κα Άλκηστις Χριστοφίλου, Managing Partner της εταιρίας, αναφέρθηκε σε πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας εναρμόνισης με την Oδηγία για τη Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) ενώ με απτά παραδείγματα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φοιτητών και έθεσε τη βάση για εκτενή συζήτηση σε σύγκριση με την εφαρμογή του γαλλικού δικαίου. Επίσης, το παρών έδωσε ο Dr. Αντώνης Τσαβδαρίδης, Partner της Ρόκας Δικηγορική Εταιρία με παρουσίαση για τη Διαιτητική επίλυση ασφαλιστικών διαφορών στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Χρυσάνθης, Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών εστίασε την εισήγησή του σε επιλεγμένες παρατηρήσεις επί του νόμου 2496/1997: Παραγραφή αξιώσεων & υποχρεωτικές ασφαλίσεις. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της κας Βικτώριας Χατζάρα, Junior Partner  της Ρόκας Δικηγορική Εταιρία, στο επίκαιρο ζήτημα της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Η Ρόκας Δικηγορική Εταιρία ιδρύθηκε το 1977, και αναπτύχθηκε, εξειδικεύθηκε και μεγεθύνθηκε με μία ομάδα έμπειρων κι εξειδικευμένων δικηγόρων, ώστε σήμερα να προσφέρει στο πελατολόγιό της πλήρη νομική υποστήριξη όσον αφορά συμβουλευτική και δικαστική δικηγορία υποστηρίζοντας υποθέσεις που αφορούν συναλλαγές, γνωμοδοτήσεις, παροχή νομικών συμβουλών, δικαστικές διαφορές και διαιτησία.

H εταιρία επιπλέον δραστηριοποιείται στο ευρύτερο φάσμα του Εμπορικού Δικαίου κι εξειδικεύεται στο Εταιρικό Δίκαιο με Εξαγορές & Συγχωνεύσεις, Ασφάλιση, Χρηματοκοικονομικές Υπηρεσίες, Δίκαιο της Υγείας και Βιοτεχνολογία, Ενέργεια και Περιβάλλον, Δίκαιο Ανταγωνιμισμού κι Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Εργατικό Δίκαιο, Πνευματική Ιδιοκτησία, Ακίνητα και Αναπτυξιακά Έργα και Επίλυση Διαφορών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία