BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή του FAO

Διεθνή διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, στις 20 Ιανουαρίου, ως μέλους Εκτελεστική Επιτροπή του FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

ρξγτ985ο

250
0

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι πενήντα τέσσερις χώρες μέλη της περιοχής και η θητεία του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν που είναι καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων.

Ο κ. Χαρουτουνιάν με δήλωσή του ευχαριστεί αφενός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, εγκρίνοντας και στηρίζοντας την υποψηφιότητά του και αφετέρου τα στελέχη των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών για τη σημαντική βοήθεια που του παρείχαν. Επίσης, δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πρωτογενής τομέας σε σχέση με τις προκλήσεις που αφορούν την κλιματική κρίση, την επισιτιστική επάρκεια, τις αυξήσεις των τιμών σε εφόδια και μεταφορές, τη μεταφορά της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διάδοση των φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών, κ.λπ.

Ο FAO έχει ως έδρα τη Ρώμη, ιδρύθηκε το 1945 και ηγείται των διεθνών προσπαθειών για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας, προσφέροντας έργο σε περισσότερες από 130 χώρες στον κόσμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία