Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Εναλλακτικός προορισμός για ορειβατικό και πεζοπορικό τουρισμό η Θεσσαλία

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Θεσσαλία», με την σημαντική υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στις 13 και 14.10.2022 στην έδρα του Δήμου στο Μορφοβούνι.

Χωρις-τιτλο-3

61
0

Αφήνοντας πίσω τους περιορισμούς της πανδημίας το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία έχει ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του τουρισμού Ελλάδας και Γερμανίας με απώτερο στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ζητήματα εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ορειβατικός, ο πεζοπορικός, ο ποδηλατικός και ο καταδυτικός τουρισμός και τους τρόπους δικτύωσης για την ανάπτυξη τους.

Ακόμη, θα διεξαχθεί εργαστήριο (workshop) με θέμα την αλυσίδα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών όπως οι στοχευμένοι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτιση και οι καινοτόμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Στόχος η συζήτηση και η συνεργασία με όλους τους κρίσιμους παράγοντες για τη εύρεση δημιουργικών και καινοτόμων λύσεων για τη δημιουργία μίας καλής βάσης δικτύωσης και συνεργασίας φορέων των δύο χωρών με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, το στοίχημα των επόμενων δεκαετιών.

Πηγή: CNN Greece

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία