Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

H Σκιάθος φιλοξενεί το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών

Ο Δήμος Σκιάθου και το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (WTN), διοργανώnουν από κοινού το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών στην Ελλάδα από τις 26-30 Σεπτεμβρίου 2022. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοπορικών ταξιδιών και εργαστηρίων από τις 18 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτώβρη 2022.

hiking_skiathos4

47
0

Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ του Δήμου Σκιάθου, του Υπουργείου Τουρισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής του WTC. Οι συμμετοχές έχουν φτάσει ήδη τις 160 από 48 χώρες.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τη Σκιάθο και για την Ελλάδα η φιλοξενία του Συνεδρίου του 2022 του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τα μονοπάτια που διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό World Trails Network -WTN, με έδρα την Γενεύη. Είναι πολύ σημαντική η συνεχής επένδυση στα μονοπάτια του νησιού και η επισήμανση της αξίας τους όσον αφορά τη σύνδεση των τουριστών αλλά και των ντόπιων με τον πολιτισμό, την άθληση και το περιβάλλον”, δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο. Συγκεντρώνει αρχηγούς κυβερνητικών οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να συνεργαστούν, να μοιραστούν, να γιορτάσουν και να καθορίσουν τις στρατηγικές βέλτιστης πρακτικής για μερικούς από πιο σημαντικούς παγκόσμιους τομείς όπως τον τουρισμό, το lifestyle και του υπαίθρου.

“Η Σκιάθος, όπως πολλοί προορισμοί ανά τον κόσμο, έχει αντιληφθεί την αξία των μονοπατιών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Πέρσι, η Σκιάθος συνεργάστηκε με την Paths of Greece, ένα μέλος του WTC, για να εκσυγχρονίσει τη σήμανση και την υποδομή των μονοπατιών της αλλά και για να δημιουργήσει την πρώτη προσβάσιμη πεζοπορική διαδρομή για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους δράσεις βρίσκονται στην καρδιά του τι σημαίνει οι κοινότητες να νοιάζονται για τα μονοπάτια τους και να εξασφαλίζουν ότι τα μονοπάτια θα εξακολουθήσουν να ωφελούν τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Galeo Saintz, Πρόεδρος του World Trails Network.

“Ο δήμος Σκιάθου δεσμεύεται ότι θα επενδύσει στην προστασία και στη βελτίωση των μονοπατιών που προσφέρει στον παγκόσμιο ταξιδιώτη», δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου. «Μέσα από το χτίσιμο ισχυρών δεσμών με το World Trail Network και το Συνέδριο θα διασφαλίσουμε ότι θα φέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία των μεγαλύτερων παγκόσμιων μονοπατιών και στην Ελλάδα, ώστε να μοιραστούμε γνώσεις, να μάθουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες.»

Η Σκιάθος έχει ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών 100χμ απλωμένο στο όλο το νησί περνώντας μέσα από ρεματιές παραμυθένιες, από ρυάκια και καταρράκτες και σειρές πλατάνων, άλλα και από μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ξωκλήσια καταλήγοντας σε ρόδινα ακρογιάλια. Η παγκόσμια κοινότητα έχει να μάθει πολλά από τη συνεχή επένδυση του Δήμου Σκιάθου στην προσβασιμότητα, την ασφάλεια, την προστασία και την ποιότητα των μονοπατιών του νησιού.

Μια μοναδική πλευρά και βασικό στοιχείο του Παγκόσμιου Συνέδριου Μονοπατιών είναι τα προ-συνεδριακά Trail Journeys, που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να ενημερωθούν για τα μονοπάτια της διοργανώτριας χώρας, περπατώντας με ειδικούς μονοπατιών από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτών των πολυήμερων ταξιδίων που προσφέρονται το 2022, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να επιλέξουν μεταξύ μονοπατιών στην Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και φυσικά τη Σκιάθο. Υπάρχει χώρος σ’ αυτά τα μονοπάτια για πολύτιμη ενεργή μάθηση, διαπολιτισμική ανταλλαγή και διαμοιρασμό γνώσεων ενώ ταυτόχρονα χτίζονται φιλίες και διασκεδάζουμε διασχίζοντας υπέροχα μονοπάτια. Ένα από τα μονοπάτια θα επικεντρώνεται στη δικτύωση και την ηγεσία της νέας γενιάς και θα ενώσει νέους ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και περιοχές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία