BACK TO
TOP
Κοινωνία

Τα ορεινά μονοπάτια δίνουν ζωή στα χωριά

Πνοή στα χωριά του δήµου Αρχαίας Ολυµπίας επιχειρεί να δώσει ο οµώνυµος δήµος µέσω της ανάπτυξης δικτύου ορεινών µονοπατιών, συνολικής διαδροµής περίπου 130 χιλιοµέτρων, που θα αναδεικνύουν τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενισχύοντας και τις ορεινές περιοχές, µέσω των εναλλακτικών µορφών τουρισµού.

53_5

158
0

Με αφετηρία την Αρχαία Ολυµπία, το δίκτυο θα διασχίζει τα ποτάµια Αλφειό, Κλαδέο, Λευκυανία, Ερύµανθο, τους καταρράκτες της Νεµούτας και από εκεί το δρυοδάσος της Φολόης και το φαράγγι του Αντρωνίου, ακολουθώντας χνάρια Κενταύρων…οι επισκέπτες θα περνούν µέσα από τα γραφικά χωριά της περιοχής µε την ιδιαίτερη τοπική γαστρονοµία.

Το έργο έχει ενταχθεί στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραµµα ∆υτικής Ελλάδας, µετά τη σχετική πρόταση του ∆ήµου Αρχαίας Ολυµπίας, µε προϋπολογισµό στα 607.732 ευρώ.

Η δράση θα συµπληρωθεί και µε έργα µέσα από µια νέα Ολοκληρωµένη Χωρική Επένδυση, που προβλέπει και αγροτουρισµό στις ορεινές περιοχές του δήµου Αρχαίας Ολυµπίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήµαρχος Αρχαίας Ολυµπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυµπία, µε βασικό κίνητρο τα σπουδαία µνηµεία της, θέλουµε να προσεγγίσουν και το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του δήµου µας. Να ξεκινούν δηλαδή από την κοιλάδα του ποταµού Αλφειού και µέσω του Ερυµάνθου -ο οποίος προσφέρεται και για ποτάµια σπορ- να φτάνουν στους µαγευτικούς καταρράκτες της Νεµούτας, στο περίφηµο δρυοδάσος της Φολόης, σε φαράγγια και διαδροµές εκπληκτικής οµορφιάς, στην πετρόχτιστη ∆ίβρη µε τις βυζαντινές εκκλησίες της και στον πανέµορφο ορεινό όγκο που προβάλλει µέσα από πυκνόφυτα ελατοδάση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία