BACK TO
TOP
Κοινωνία

Σε μαύρο φόντο η Χίος, κάηκαν τουλάχιστον 70.000 στρέμματα

Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς την Τετάρτη 25 Ιουνίου η Χίος αλλά με τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καμένα και ανεπανόρθωτες ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, και σε σπίτια.

kleidous_a4fae

19
0

Παρά τη σχετική ύφεση της έντασης των ανέμων, η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε διάσπαρτες εστίες, με τον φόβο των αναζωπυρώσεων να παραμένει έντονος, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν αδιάκοπα, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή Τραχήλι, σε απόκρημνη περιοχή, όπου επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Μικρή αναζωπύρωση έχει σημειωθεί επίσης στην θέση Παναγία Αρβανίτισσα, όπου επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Στο νησί αυτή τη στιγμή επιχειρούν 444 πυροσβέστες, αριθμός που περιλαμβάνει όλη τη διαθέσιμη δύναμη της Χίου ενισχυμένη με πυροσβεστικές μονάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Λέσβο. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 21 ομάδες δασοκομάντο, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 30 εθελοντές σε πεζοπόρα τμήματα με 4 εθελοντικά οχήματα, ενώ στον αέρα επιχειρούν 8 εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα). Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία