Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με ευθύνη Κασίμη «σπάει» ο τιμοκατάλογος των τρακτέρ

Παράθυρο για «λελογισμένες» τροποποιήσεις της εγκυκλίου, που έχει σταλεί στους αξιολογητές των σχεδίων βελτίωσης για τους γεωργικούς ελκυστήρες κι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε συντελεστές του χώρου, άφησε ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως η ντιρεκτίβα δεν θα αποσυρθεί.

Kasimis_nea_foto_gia_4_2

54
6

«Έχουμε πει ότι βελτιώσεις θα κάνουμε διότι κατανοούμε ορισμένα από τα επιχειρήματα που έχουν διατυπωθεί. Δεν τα αποδεχόμαστε όλα γιατί έχουμε κάνει και εμείς τη δουλειά μας και νομίζω ότι την έχουμε κάνει σωστά», ανέφερε ο κ. Κασίμης, προαναγγέλλοντας νέα 3η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΑΜ, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, που οργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Freskon, το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου, ο κ. Κασίμης υποστήριξε, ακόμη, πως «δεν πρόκειται για τιμοκατάλογο και αυτό είναι λάθος. Το έχουμε πει επανειλημμένα, αφορά μια εγκύκλιο προς τους αξιολογητές, ένα εσωτερικό δικό μας έγγραφο, σε ό,τι αφορά στο ύψος των επιλέξιμων δαπανών, με βάση την έρευνα που έχουμε κάνει», συμπληρώνοντας πως στόχος της πολιτικής του υπουργείου είναι η εξορθολογικοποίηση των δαπανών και πως υπό την έννοια αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει απόσυρση της εσωτερικής εγκυκλίου.

«Είναι ευθύνη μας να το κάνουμε, διότι έχουμε διαπιστώσει μια σειρά πράγματα. Υπήρχε πρόβλημα σοβαρό στις προσφορές που είχαν κατατεθεί και επιχειρούμε να βάλουμε τάξη. Αυτό θα κάνουμε γιατί πιστεύουμε πως είναι προς το συμφέρον του αγροτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως ο διάλογος δεν έχει κλείσει, μπορεί να γίνουν συμβιβασμοί και ότι στόχος του υπουργείου είναι να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου πρωτογενούς τομέα.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

16-04-2019 19:16Χαρης

Μήπως η διαφορά τημης οφείλετε Στην επιβολή φόρου απο το Ελληνικό Κράτος για τρακτέρ 100 ίππων John Deere Τιμή Ελλάδας 55-60 χιλιάδες εύρο Τιμή Ισπανίας 33-37 χιλιάδες ρ

Απάντηση

15-04-2019 16:30ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΚΙΡΔΕΚΗΣ

Ας μας πουν οι εισαγωγείς των τρακτέρ γιατί στην Ελλάδα είναι 20 με 30 και σε κάποιες περιπτώσεις 40 τοις εκατό ακριβότερα Μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί και η επιτροπή ανταγωνισμού

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία