Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Περισσότερος χρόνος, αυξημένο μπάτζετ στα Μέτρα που στηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη

Ακόµα 80 εκατ. ευρώ, φτάνοντας το συνολικό ποσό στα 200 εκατ. ευρώ δέσµευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, ποσό που και πάλι όµως υπολείπεται σηµαντικά από το αιτούµενο ποσό των συνολικά 655 εκατ. ευρώ αφήνοντας µία «ουρά» χιλιάδων επιλαχόντων.

1_82

1775
2

 Η ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει πως το ποσό αυτό θα κατανεµηθεί στις περιφέρειες που διαπιστώνεται το µικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισµό όπως είναι η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία Θράκη, η ∆υτική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Σηµειώνεται εδώ πως στο τέλος της ανακοίνωσής του το υπουργείο φαίνεται να παραδέχεται, πλαγίως τουλάχιστον, πως ο υπολογισµός των ενισχύσεων είναι λάθος, όπως είχε γράψει η Agrenda, καθώς το ποσό που δεσµεύεται ανά δικαιούχο είναι το µέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά µπορεί να λάβει και όχι αυτό που πράγµατι δικαιούται. Ως αποτέλεσµα, ορισµένοι από τους επιλαχόντες θα µπορούσαν να είχαν ήδη ενταχθεί.

 

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

Μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και την υποβολή συνολικά 37.826 αιτήσεων µε αιτούµενο ποσό 655 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στη φυτική βιολογική παραγωγή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων αποφάσισε να προχωρήσει σε υπερδέσµευση χρηµατοδότησης, όπως είχε προαναγγείλει.

Συγκεκριµένα, πέραν του προϋπολογισµού των 120 εκατ. ευρώ, το ΥπΑΑΤ εξασφάλισε και πρόκειται να δεσµεύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεµηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το µικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισµό.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί σε αυτό το σηµείο ότι, στους πίνακες των αποτελεσµάτων, το ποσό που δεσµεύεται ανά δικαιούχο είναι το µέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά µπορεί να λάβει. Οι πληρωµές, όµως, ανά δικαιούχο πραγµατοποιούνται µε βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το µέγιστο δεσµευµένο ποσό της σύµβασης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2019 16:33NIKOS

h krhth kai pali apexo

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία