Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προτεραιότητα στις μεγάλες εκμεταλλεύσεις στη νέα προκήρυξη του Μέτρου Αντιχαλαζικών

Εγκρίθηκαν τα νέα κριτήρια μοριοδότησης για τη 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, με την αναπροσαρμογή να ευνοεί κυρίως τις μεγαλύτερου μεγέθους εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, η δεύτερη προκήρυξη του Μέτρου σχεδιάζεται να καλύπτει εκτός από µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, ακτινίδια και αµπέλια, νέες καλλιέργειες όπως όψιµες ποικιλίες πορτοκαλιάς, οι δίφορες και πολύµορφες ποικιλίες λεµονιάς, τα µύρτιλα και τα γκότζι µπέρι.

antixalazika

Γιώργος Κοντονής

278
0

Η δεύτερη προκήρυξη αναµένεται να βγει µέχρι το καλοκαίρι. Υπενθυµίζεται πως το Μέτρο 5.1 αφορά την ενίσχυση αγοράς και εγκατάστασης εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε ενίσχυση 80% επί των δαπανών για φυσικά και νοµικά πρόσωπα και 100% για συλλογικές προσπάθειες.

Σύµφωνα µε τα νέα κριτήρια µοριοδότησης θα πρέπει ο υποψήφιος να ξεπεράσει τους 40 πόντους βάσει των εξής κριτηρίων:

  • Συχνότητα των φυσικών φαινοµένων, δυσµενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συµβάντων: Υψηλός κίνδυνος (21 µόρια), Μεσαίος κίνδυνος (14,7 µόρια), Χαµηλός κίνδυνος (8,4 µόρια).
  • Οι καλλιέργειες µε την µεγαλύτερη ασφαλιζόµενη αξία: 1.501 ευρώ/στρέµµα και άνω (16 µόρια), µεταξύ 1.001-1.500 ευρώ/στρέµµα (12,8 µόρια), µεταξύ 501-1.000 ευρώ/στρέµµα (9,6 µόρια), 500 ευρώ/ στρέµµα και κάτω (6,4 µόρια).
  • Κατ’ επάγγελµα αγρότης: 14 µόρια.
  • Η επένδυση πρόληψης είναι συλλογική, ως προς τη χρήση της: 28 µόρια.
  • Το οικονοµικό µέγεθος της εκµετάλλευσης σε όρους τυπικής απόδοσης: Έως 20.000 ευρώ (14 µόρια), από 20.001 έως 35.000 ευρώ (9,8 µόρια).
  • Αγρότης ορεινής ή µειονεκτικής περιοχής: 15 µόρια.
  • Νέος Αγρότης: 17 µόρια.
  • Καλλιέργειες ΠΟΠ/ΠΓΕ ή βιολογικές: 3 µόρια.

Αναλυτικά η απόφαση με την έγκριση των νέων κριτηρίων ΕΔΩ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία