Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Παράταση μέχρι 20 Ιουλίου ζητά το ΓΕΩΤΕΕ για το Μέτρο 6.3

Να πάρει παράταση μέχρι τις 20 Ιουλίου το Μέτρο 6.3 για την ενίσχυση των μικρών εκμεταλλεύσεων ζητούν με επιστολή τους τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με επιστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

1559126910_0_xorafi12_2905

973
4

Στην επιστολή τα παραρτήματα του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρουν μία σειρά γραφειοκρατικών κυρίως προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή πορεία των αιτήσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα πως το ενδιαφέρον από τους παραγωγούς είναι ζωηρό για ένταξη στο 14χίλιαρο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν:

Τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με την παρούσα επιστολή αναγνωρίζουν και διαπιστώνουν το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον που έχει παρατηρηθεί για συμμετοχή στο υπομέτρο 6.3, «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους και αναβάθμιση - αναπροσαρμογή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Τα δυο παραρτήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προτείνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στην Ειδική Υπηρεσία Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ μια νέα παράταση στην περίοδο υποβολής αιτήσεων στήριξης, η οποία καλό θα ήταν να λήγει στις 20/7, ημερομηνία στην οποία λήγει και υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, αντί στις 25/6 που λήγει τώρα.

Το αίτημά μας το στηρίζουμε στο γεγονός ότι συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι:

  • Δηλώσεις ΟΣΔΕ Η προθεσμία των δηλώσεων έληξε στις 18/6 και με ποινή είναι έως 20/7 που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα οι αγρότες θα ολοκληρώσουν την υποβολή και των δύο αιτήσεων.
  • Βεβαιώσεις ΜΑΑΕ Λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και γραφειοκρατίας καθυστερεί πολύ η έκδοσή τους.
  • Βεβαιώσεις ΟΓΑ Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού και είναι χρονοβόρα η έκδοση βεβαιώσεων των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ - ΕΦΚΑ. Αυτό, σε συνδυασμό με την ρύθμιση των 120 δόσεων οφειλών, έχει προκαλέσει μεγάλο όγκο δουλειάς στον πρώην ΟΓΑ νυν ΕΦΚΑ, αλλά και στους αγρότες που προσπαθούνε να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση.
  • Η ταυτόχρονη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του ημερολογιακού έτους 2018. Ειδικά την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται το φαινόμενο το σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών να μην αναγνωρίζει την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ενώ παράλληλα πήρε παράταση και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
  • Τέλος, να επισημανθεί ότι και το αρμόδιο γεωτεχνικό προσωπικό των κατά τόπους ΔΑΟΚ είναι αυτό το διάστημα απασχολημένο με την αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάθεση των φακέλων υποψηφιότητας, εντός των υφιστάμενων χρονικών ορίων, να οδηγήσει σε σύντομη αξιολόγησή τους, πριν την ολοκλήρωση αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς των μελετητικών γραφείων των παραρτημάτων μας όπου γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, κάνει αναγκαία την παράταση τεσσάρων (4) εβδομάδων τουλάχιστον.

Κύριε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί η παράταση που προτείνουμε και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

25-06-2019 21:58Καραγιάννης Γρηγόρης

Λογικά τέλη Νοεβρίου θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

25-06-2019 14:18Καραγιάννης Γρηγόρης

Το ΓΕΩΤΕΕ αντί να ζητά τη συμμετοχή των Γεωπώνων σε όλη την παραγωγική διαδικασία με στόχο αφενός την παραγωγή ασφαλών προιόντων και αφετέρου για την μείωση του κόστους παραγωγής ζητά την παράταση ενός μέτρου που η υποβολή της αίτησης εξαρτάται αποκλειστικά από τον ενδιαφερόμενο και τον σύμβουλο του. Τι να πούμε τώρα Κακώς δόθηκε και αυτή η μικρή παράταση

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία