Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Τις 162 έφτασαν οι προτάσεις στο Leader Ανατολικής Πελοποννήσου

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο, με τις 162 προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση να συμπληρώνουν συνολική δημόσια δαπάνη 19.010.965,96 Ευρώ.

DSC_0924

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

428
0

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν συνολικά 162 προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα ΑΕ, για ένταξη στο πρόγραμμα.

Το αυξημένο αυτό επενδυτικό ενδιαφέρον αποδείχθηκε σχεδόν εξαπλάσιο της αρχικής δημόσιας δαπάνης, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η δημόσια δαπάνη κατά 436,21%, ως εκ τούτου και προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης στο σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των υποβληθεισών προτάσεων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα θα υποβάλει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης του τοπικού προγράμματος.

Από τις 162 υποβληθείσες προτάσεις, οι 40 αντιστοιχούν στην περιοχή της Αρκαδίας, οι 90 στην περιοχή της Λακωνίας και οι 32 στην περιοχή της Αργολίδας.

Το συνολικό επενδυτικό ενδιαφέρον  με την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για τις ιδιωτικές επενδύσεις ξεπερνά τα 30.000.000,00 Ευρώ ενώ ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης για δημόσιες παρεμβάσεις 7.000.000,00 Ευρώ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το σύνολο της δεσμευμένης δημόσιας δαπάνης του Τοπικού Προγράμματος LEADER, μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 16.2 εκατ. ευρώ, ενώ η Εταιρεία κατέχει για την 4η Προγραμματική περίοδο  την 1η θέση ως προς έγκριση  κοινοτικών πόρων με υλοποίηση επενδύσεων, σε εθνικό επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος LEADER

Το παραπάνω αποτέλεσμα του πολύ μεγάλου για τα δεδομένα του LEADER επενδυτικού ενδιαφέροντας είναι προϊόν της πολύ καλής επίδοσης της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του κύρους και της αξιοπιστίας της δουλειάς της Εταιρείας στην περιοχή της μεγάλης καμπάνιας με τίτλο : Επενδύστε στη Ανατολική Πελοπόννησο της ζωντανής αγροτικής οικονομίας και των έργων υποδομής στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης κος Σπύρος Φλώρος προγραμματίζουν συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες καθώς και συναντήσεις με την ηγεσία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη  κάλυψη της ζήτησης που θα επιφέρει αποτελέσματα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής κος Μαρίνης Μπερέτσος της Εταιρείας ευχαριστεί δημόσια τα στελέχη της Εταιρείας που υπερέβαλαν εαυτό για μία ακόμη φορά με την συνεχή παροχή ενημέρωσης και συμβουλών προς τους υποψήφιους επενδυτές με την παρακάτω δήλωση:

«Η τεράστια προσπάθεια που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος που μαζί με τα δημόσια έργα του ΕΣΠΑ ξεπερνά τα 50.000.000,00 ευρώ στην περιοχή δεν μας φοβίζει αντίθετα μας δίνει δύναμη σε όλους, διότι βλέπουμε τον κόπο μας να πιάνει τόπο και μας δίνει όρεξη και χαρά το αποτέλεσμα.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία