Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Παράταση μέχρι 14 Φεβρουαρίου σε αιτήσεις Αναπτυξιακού Νόμου

Νέα παράταση μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2020, έλαβαν οι αιτήσεις για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

anaptyksiakos21

Γιώργος Κοντονής

2224
2

Αναλυτικά η απόφαση με την παράταση ΕΔΩ.

Για τον πρωτογενή τοµέα τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηµατικότητα» και «Επιχειρηµατικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» καλύπτουν επενδύσεις που αφορούν κτιριακές ανάγκες και τον εσωτερικό τους εξοπλισµό, αρδευτικό εξοπλισµό, net-metering ενώ αγορά ζώων και φυτικού κεφαλαίου δεν επιδοτούνται. Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους κλάδους ανεξαιρέτως (αιγοπροβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, χοιροτρόφοι αλλά και πτηνοτρόφοι και µελισσοκόµοι) να επιδοτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση έχουν την επιλογή να κατασκευάσουν, να επεκτείνουν ή να εκσυγχρονίσουν µία σταβλική εγκατάσταση και παράλληλα να αγοράσουν και ό,τι χρειάζεται επιπλέον για τη λειτουργία της, όπως: αµελκτικά συγκροτήµατα, ταινίες µεταφοράς, σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών, συγκροτήµατα παραγωγής ζωοτροφών, συγκροτήµατα θέρµανσης και δροσισµού, ταΐστρες, ποτίστρες, αποτεφρωτήρες κ.ά.

Οι επενδυτές µπορούν να επιλέξουν ανάµεσα ή να συνδυάσουν την επιχορήγηση, την φοροαπαλλαγή, την επιδότηση χρηµατοδοτικής µίσθωσης και την επιδότηση του κόστους της δηµιουργούµενης απασχόλησης. Το ποσοστό ενίσχυσης κυµαίνεται από 10-55% αναλόγως το µέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια που βρίσκεται. Σε ό,τι αφορά ειδικά την επιχορήγηση, να σηµειωθεί εδώ ότι παρέχεται σε ποσοστό που ορίζεται στο 70% των ανώτατων επιτρεπόµενων εντάσεων ενίσχυσης.

Το καθεστώς για το Μηχανολογικό Εξοπλισµό (λήγει 28 Φεβρουαρίου) αφορά στην προµήθεια καινούργιου ή µεταχειρισµένου εξοπλισµού ή µεταφορικών µέσων µέσω του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής και µε απλές διαδικασίες υποβολής και διαχείρισης του επενδυτικού σχεδίου. Πρόκειται για το πλέον απλοποιηµένο καθεστώς, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, όσο και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα ένταξης, καθώς τα αιτήµατα αξιολογούνται µε σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2020 16:33Κεναν κιουτσουκ

Θελο να γινο κενουριο κτινοτροφοσ εχι κανενα προγραμα για μεγαλα ζωα

Απάντηση

18-01-2020 18:19Μπαμπης Γιολδασης

Καλησπέρα σας έχουμε πτηνοτροφειο με τον πατέρα μου δικαιούμαστε κάτι εμείς. Και που μπορούμε να ρωτησουμε να μας ενημερώσουν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία